Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Kurt Cobain İstanbul'da anılıyor

Kurt Cobain İstanbul'da anılıyor

Kurt Cobain İstanbul'da anılıyor21 Şubat 2019 - 12:02
Nirvana efsanesinin baş aktörü Kurt Cobain, özel bir programla anılacak. Kurt Cobain’in anısına 23 Şubat Cumartesi günü Direc-t grubunun gitarist ve vokalisti Bilge Kösebalaban’ın Nirvana Tribute konseri ile Singles filminin özel gösterimi yapılacak.

Grunge müziğine gönül verenlerin buluşma gecesine ev sahipliği yapacak Grand Pera Emek Sahnesi’nde, 23 Şubat akşamı saat 20.00’da hayatlarının büyük çoğunluğunda aynı apartmanda yaşayan altı Seattle’lı gencin grunge müzik döneminde sevgi ve başarıyı aramalarının konu edindiği ve müziğin efsanevi isimlerinden Chris Cornell, Eddie Vedder ve Stone Gossard’ın oynadığı Singles fiminin özel gösterimi yapılacak. Ardından saat. 22.00’da Grand Pera Alternatif Sahne’de Bilge Kösebalaban, Nirvana’nın her biri müzik tarihine yazılan unutulmaz şarkılarını seslendirecek. 90’ların olmazsa olmazı oduncu gömlekli ve Converse ayakkabılı ziyaretçilerle de Grand Pera’da grunge ruhu tam anlamıyla tekrar hayat bulacak.

 

Grunge müziğinin dünyada efsaneleşmesine ön ayak oldu

Kurt Cobain (Nirvana), 80’li yılların son döneminde alternatif Rock’ın alt dalı olarak ortaya çıkan aynı zamanda bir yaşam tarzı olan tatlı bir tona sahip müzik türü “Grunge”ın 90’ların efsane müzik türü olmasına ön ayak oldu. Cobain’in yazdığı “Smells Like Teen Spirit” grunge müziğin en bilinen şarkısı ve 1991 çıkışlı bu şarkı, grunge müziğin marşı olarak anılıyor.