Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Koreli rock grubuna 5 bine yakın izleyici

Koreli rock grubuna 5 bine yakın izleyici

Koreli rock grubuna 5 bine yakın izleyici31 Ekim 2017 - 02:10
Bu yıl 10. yılını kutlayan Koreli grup F.T. Island, 29 Ekim’de Volkswagen Arena’da sahneye çıktı. 5 bin kadar hayranı, Kore dizilerinden öğrendikleri şarkılara konser boyunca eşlik etti
Koreli pop ve rock müzisyenlerinin çoktandır dünyaya açıldığı ve hiç de azımsanmayacak seviyede hayranları olduğu biliniyor. K-pop ve K-rock diye adlandırılan bu türün Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesi var. K-rock'ın dünyaya açılan gruplarından biri de Five Treasure Island. Kısaca kendilerine F.T. Island diyen ve beş kişiden mürekkep grup, dört yıl aradan sonra önceki gün Volkswagen Arena'da sahneye çıktı.
 
 
Cumartesi günü havaalanına indiklerinde hayranları tarafından coşkuyla karşılanan grubun konseri öncesi uzun kuyruklar oluştu. Volkswagen Arenayı bir günlüğüne koca bir lise çeviren FT Island'ın hayran kitlesi ağırlıklı olarak 13 - 20 yaş arası gençler. Kore dizilerine olan hayranlıklarıyla K-pop ve K-rock'ı keşfettiklerini söyleyen hayranlardan 300'e yakını konser sonrası grupla sadece el sıkışabilmek için 500 TL'lik biletlerden almış. Grup üyeleri; Choi Jong-hoon (gitar ve klavye), Lee Hongki (vokal), Lee Jae jin (bas ve vokal), Song Seung-hyun (gitar ve vokal), ve Choi Min-hwan'ın (davul) yaklaşık iki buçuk saat süren konseri boyunca genç hayranlar özellikle vokal Hongki'nin dikkatini çekebilmek için büyük çaba gösterdi. Sahneye kağıttan uçak yapıp içine sevgi sözcükleri yazan ve Hongki'nin karakalem resmini yapan hayranlar telefonlarının kameralarını da bir dakika olsun kapatmadı.
 
29 Cumhuriyet Bayramı'nda sahneye çıkmanın ayrı bir heyecanını yaşadığını söyleyen Lee Hongki, sahneye Türk bayrağı asmaktan da geri durmadı.
 
Renkli koreografileri ve şarkılarıyla dört yıl aradan sonra sahneye çıkan grubu 5000'e yakın dinleyici izlediği öğrenildi. Birçoğunun Korece şarkıları ezbere bildiği gözlenen konser sonrası FT Island üyeleri bir grup hayranıyla bir araya geldi.
 
Bu yıl 10. yılını kutlayan FT Island'ın İstanbul konseri, grubun Avrupa turnesinin de son ayağıydı.