Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Keşke Burada Olsaydın İstanbul sergisi açıldı

Keşke Burada Olsaydın İstanbul sergisi açıldı

Keşke Burada Olsaydın İstanbul sergisi açıldı17 Mayıs 2018 - 02:05
Hilton İstanbul Bomonti, tarih sahnesinde dört büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un en popüler noktalarını, geçmişi ve bugünüyle yan yana görebileceğiniz özel bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Hilton İstanbul Bomonti, şehrin kültürel değere sahip noktalarının geçmişiyle bugününün buluştuğu unutulmaz bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un büyülü zamanlarına tanıklık edebileceğiniz tarihi değere sahip fotoğraflarının, ünlü gazeteci Rahşan Gülşan’ın objektifinden çıkan günümüz İstanbul’una ait karelerle bir arada sunulacağı “Keşke Burada Olsaydın İstanbul” sergisinde, kentleşmenin beraberinde getirdiği değişim de gözler önüne seriliyor.

 

Ramazan ayı boyunca Hilton İstanbul Bomonti’de ziyarete açık olacak sergi, İstanbul’un geçmişten beri gözde olan semtlerine ait siyah beyaz fotoğrafların yanı sıra Galata’dan Eminönü’ne Ortaköy’den Beşiktaş’a birçok semtin hikayesini; Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi tarihi yapıların efsanelerini de ziyaretçilerle buluşturuyor.

 

Geri dönülemeyen geçmişi merkezine alarak “Keşke Burada Olsaydın İstanbul” diyen sergi, eski İstanbul’a bir süreliğine de olsa durup bakabilmek, günümüzde dönüştüğü metropolle kıyaslayabilmek için bulunmaz bir fırsat. İstanbul’un en popüler noktalarının geçmişini ve bugününü hikayeleriyle birlikte gözler önüne seren “Keşke Burada Olsaydın İstanbul” Ramazan ayı boyunca ziyaret edilebilir.