Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Kemer Country’de Gülsin Onay rüzgârı

Kemer Country’de Gülsin Onay rüzgârı

Kemer Country’de Gülsin Onay rüzgârı12 Ocak 2018 - 03:01
Kemer Country Club önceki akşam dünyaca ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay’ın konserine ev sahipliği yaptı. Konserde sırasıyla Bach, Beethoven, Chopin çalan Gülsin Onay’ın programında Edward Elgar ve Franz Liszt de yer aldı.
Dünyaca ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay önceki akşam Kemer Country’deki Social İstanbul’da bir piyano resitali verdi. Onay, piyanosundan dökülen notalarla unutlmaz bir müzikal rüzgâr estirdi.
 
Saat 20.00’de başlayan konser 22.00’ye kadar devam etti. Gecenin konuğu piyanist Gülsin Onay, ara dahil iki saate süren piyano resitaliyle etkinliğe katılan 100’den fazla kulüp üyesine ve davetliye güzel anlar yaşattı. Gecede sırasıyla Bach, Beethoven, Chopin çalan Gülsin Onay’ın programında Edward Elgar ve Franz Liszt de bulunuyordu.
 
 
Konsere Bach’ın ‘Italian Concerto’su ile başlayan sanatçı konserini Beethoven’ın ‘Andante Favori WoO 57’si ile sürdürdü. Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilen ve Polonya Hükümeti tarafından Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılan Onay, konserin ilk bölümünü ise Chopin’in ‘Andante spianato et Grande polonaise brillante, Op.22’ eseriyle bitirdi.
 
Ara sonrasında piyanosunun başına dönerken bir seyircinin ‘Moonlight’ diye seslenmesinin ardından Onay, “Size ‘Moonlight’ çalayım o zaman, son bölümdeki Edward Elgar ve Franz Liszt’i çıkarıyoruz” dedi. Seyircisini bu jestiyle mutlu eden sanatçı, Beethoven’ın 14. Piyano Sonatı olan ‘Moonlight’ı çalmaya başladı.
 
Eserin ardından Onay, kapanışı yine Chopin ile tamamladı. Sanatçı Chopin’in ‘Nocturne es dur op 9 nr. 2’ ve ‘Ballade no 3 as dur op 47’ eserlerini seslendirdi.
 
Virüs orkestrası
 
Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Gülsin Onay, “Bu gece bize virüs orkestrası eşlik etti. Biliyorsunuz son zamanlarda salgın olan bir grip virüsü var, ben de mustaribim. Çok rahatsız olmama rağmen bu konseri iptal etmedim. Belki yarın Köln konserine gidemeyebilirim, ama bu gece burada çok güzel vakit geçirdik” dedi.
 
Onay, Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde de cırcır böceği orkestrasının kendisine eşlik ettiğini hatırlatarak, “Orada da cırcır böcekleri malumunuz. Eğer cırcır böceği orkestrası çaldığım eseri beğenirse bir anda susuyor ve beni dinliyordu. Ama eğer beğenmezse tüm gece onlar da esere eşlik ediyordu” diyerek bu anısını seyircisiyle paylaştı. Onay konserin ardından seyircileriyle bir araya gelip fotoğraf çektirdi ve albümlerini imzaladı.