Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » James Blunt Ülker Sports Arena'daydı

James Blunt Ülker Sports Arena'daydı

James Blunt Ülker Sports Arena'daydı02 Mart 2015 - 10:03
İngiliz popunun 'asi çocukları'ndan söz yazarı ve şarkıcı Blunt, #CumaCandır konserlerinin ilkinde başarılı bir sahne şovuna imza attı
SELAY SARI
 
Seveni kadar katlanamayanının da çok olduğu bir isim, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı James Blunt. Birkaç hafta önce ülkesinde aldığı elit eğitimin kendisine müzik piyasasında avantaj sağladığı iddia edilmiş, Blunt da bu iddiada bulunan meclis üyesi Chris Bryant’a küfürlü bir mektupla karşılık vermişti. 'You’re Beautiful', 'Goodbye My Lover' gibi romantik pop baladlarıyla tanıdığımız Blunt bu hareketiyle bir kez daha şeker bombası şarkılarından farklı bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulamıştı. Kendisinin Türkiye’de yine az bilinen bir özelliği de, Twitter’ı en aktif ve verimli kullanan ünlülerden biri olması.
 
İlk #Cumacandır'da
 
Bu sebeple Turkcell Profesyoneller Kulübü’nün, Türk Twitter’ının önemli hashtaglerinden #Cumacandır’ı sahiplenen Cumacandır konserlerinin ilkinde kendisini konuk etmesi çok da şaşırtıcı değil. Dün akşam Ataşehir Ülker Sports Arena’da gerçekleşen konser, Haziran 2011’de İstanbul ve İzmir’de ardarda verdiği konserlerden sonra Türkiyeli seyircinin James Blunt’la ilk buluşmasıydı. Konserin başlangıç saati önemli bir eleştiri konusu oldu, zira Cuma akşamı Anadolu yakasında, hele ki 5 arabayla trafik yaşanan Ataşehir’de saat 21:00’de başlayacak olan konser, seyircileri bayağı zorladı. Konser alanı başlangıçtan yaklaşık yarım saat sonra gerçek doluluğuna ulaşabildi, bir saat sonunda hâlâ salona yeni giren seyirciler vardı. Ancak salon bir noktada tıklım tıklım olmayı başardı.
 
Blunt, 'stage dive' geleneğini sürdüren az sayıda popüler sanatçıdan biri.
 
Seyirciler el üstünde taşıdı
 
Neyseki geciken seyirciler, şovun en önemli kısmını kaçırmadılar. 2013’te çıkardığı 'Moon Landing' albümünün turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Blunt, 'Goodbye My Lover' ve 'You’re Beautiful'ı konserin ikinci kısmına saklamıştı, 'Moon Landing'in başarılı single’ı 'Bonfire Heart' ise biste çalınacaktı. En başta seyircilerin şarkıları bileceğine ihtimal vermeyen ve “Bildiğiniz kadarını söylersiniz,” diyen Blunt, konserin ikinci kısmında, 2011’de ve birçok konserinde yaptığı gibi stage diving, yani seyircilerin üzerinde atlayıp elleri üzerinde gezme geleneğini gerçekleştirdi. Böylece hard rock, punk ve metal konserlerinin en önemli geleneklerinden stage dive, bir pop şarkıcısı tarafından İstanbul'da yeniden canlandırıldı.