Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Iyeoka DasDas'a geliyor

Iyeoka DasDas'a geliyor

Iyeoka DasDas'a geliyor10 Haziran 2019 - 04:06
DasDas yazın sıcak günlerindebu sezonun kapalı gişe oyunları ile kendine has müziğiyle tanınan Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka’ya ev sahipliği yapacak.

Baba Sahne’nin bu kış prömiyer yapan ve büyük beğeni toplayan oyunu ‘Don Kişot’um Ben’, 12 ve 20 Haziran akşamlarında DasDas’a konuk oluyor. Ozan Güven, Günay Karacaoğlu, Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Nur Erkul, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, Rıfat Durmuş, Tuğba Eskicioğlu ve Kamran Velicanov’un yer aldığı Cervantes’in ölümsüz eseri ‘Don Kişot’um Ben’, Bulgakov’un dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen yepyeni bir metinle yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor.

 

Usta oyuncu Şener Şen’in 40 yıl aradan sonra yeniden sahnelediği ‘Anadolu Efes katkılarıyla: Zengin Mutfağı’, bu sezon 13 ve 14 Haziran tarihlerinde son kez DasDas Sahne’de seyirci ile buluşacak. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatan Vasıf Öngören imzası taşıyan oyunda usta oyuncuya Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi yetenekli, genç oyuncular eşlik ediyor.

 

Başarılı oyuncu Bergüzar Korel, ‘Kızlar ve Oğlanlar’ adlı tek kişilik oyunuyla 15 ve 17 Haziran’da yeniden DasDas Sahne’de olacak. Yönetmenliğini İbrahim Çiçek’in üstlendiği ‘Kızlar ve Oğlanlar’ güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve başarının değerini konu alıyor.

 

İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyan, süpervizörlüğünü Serdar Biliş’in yaptığı, kadrosunda Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın yer aldığı iki sezondur kapalı gişe izlenen, ‘Joseph K.’nın bu sezon son oyunu 18Haziran akşamı DasDas Sahne’de olacak. 

 

DasDas Müzik, 21 Haziran akşamı önemli bir isme ev sahipliği yapacak. Soul ve rhtyhm and blues’a getirdiği yenilikçi tarzıyla IyeokaDasDas’ta ilk kez müzikseverlerle buluşacak.

Etiketler: dasdas  Iyeoka