Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İstanbul'da Paris günleri

İstanbul'da Paris günleri

İstanbul'da Paris günleri12 Haziran 2018 - 08:06
bomontiada’nın son iki yıldır Fransız Kültür Merkezi ile gerçekleştirdiği festival, bu yıl zengin içeriği ile PAR-IS-TANBUL olarak yoluna devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgiyle karşılanan etkinlik, bu sene Fransız kültürünün farklı yönlerini disiplinlerarası bir programla vurgulayacak. Total, TEB ve VFS sponsorluğundaki festival, 20 - 30 Haziran tarihleri arasında ücretsiz olarak takip edilebilir.
 
Konserler, film gösterimleri, sergi ve gastronomi günlerinden oluşan festivalinilk konukları, Türkiye’de büyük beğeni kazanan, doğu ve batı müziğini elektronik müzikle harmanlayan Parisli ikili Guido Minisky ve Hervé Carvalho'dan oluşan Acid Arab. Dünya Müzik Günü olarak kutlanan 21 Haziran akşamı ise funk müziğin dikkat çeken isimlerinden Abdul &The Gang festival kapsamında avlu’da sahne alacak. 22 Haziran’da ise Fransa ve dünyanın dört bir yanında verdikleri kült konserlerle ses getiren Nojazz grubu soul&funky tınılarıyla müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. 
 
Fransız kültürel mirasına farklı bir bakış açısı getirecek France eMotion sergisinde, 4 farklı kıtadan 4 yabancı fotoğrafçının çalışmasına ev sahipliği yapıyor. 22 Haziran’da açılacak sergide görseller hareketlendirilerek, projeye dijital bir boyut kazandırılacak. Aynı akşam gerçekleştirilecek Uçan Büfe Performansı ise konuklara farklı bir deneyim yaşatacak.
 
25-28 Haziran arasında her akşam saat 21:30’da başlayacak açık havada sineması ise tekrar tekrar izlemekten zevk aldığımız dört Fransız filmini sinemaseverler ile buluşacak. 
 
29-30 Haziran’da bomontiada’da gerçekleşecek Fransız Gastronomi Günleri’nde ise konuklar Fransız mutfağının en lezzetli seçeneklerini tadabilecek. 
 
FESTİVAL PROGRAMI
20 Haziran 21.00 – Konser / Acid Arab
 
21 Haziran 21.00 – Konser / Abdul &The Gang
 
22 Haziran 19.00 – France eMotion Sergi Açılışı ve Uçan Büfe Performansı
 
21.00 – Konser / Nojazz
 
25 Haziran 21.30 – Film Gösterimi - Açık Hava Sineması / Derinlik Sarhoşluğu
 
26 Haziran 21.30 – Film Gösterimi - Açık Hava Sineması / Protesto
 
27 Haziran 21.30 – Film Gösterimi - Açık Hava Sineması / Amelie
 
28 Haziran 21.30 – Film Gösterimi - Açık Hava Sineması / Artist
 
29 - 30 Haziran– Fransız Gastronomi Günleri