Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İş Sanat kapılarını açıyor

İş Sanat kapılarını açıyor

İş Sanat kapılarını açıyor04 Ekim 2018 - 01:10
İş Sanat’ın yeni sezonu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış konseriyle 8 Kasım’da başlıyor. Sezonun biletleri 8 Ekim’de satışta.

2000 yılından bu yana sanatseverleri yenilikçi ve özgün projelerle buluşturan İş Sanat, 8 Kasım 2018 akşamı sanatseverlere 19’uncu kez “Merhaba!” demeye hazırlanıyor. Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinlik İş Sanat’ta 7 ay boyunca devam edecek.

 

Yeni sezon programının açıkladığı gecede İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten sözlerine şöyle devam etti; “İş Bankası, ana faaliyetinin yanında ülkemiz için toplumsal fayda üretmek üzere kültüre, sanata katkı sağlamayı da en önemli görevlerinden biri olarak görüyor. Müzikten plastik sanatlara, müzecilikten arkeolojik çalışmalara pek çok alanda kültürel katkılarını uzun soluklu olarak yürütüyor. Şöylece özetlemek mümkündür diye düşüyorum; İş’in içinde sanat var.


Sanat Yönetmeni Defne Turaç ise bugüne kadar birbirinden değerli yerli sanatçıları, dünyaca ünlü yabancı sanatçı ve orkestraları İstanbullu sanatseverlerle buluşturduklarını ifade ederek, “Büyük bir heyecanla hazırladığımız İş Sanat’ın yeni sezonunun da beğeniyle karşılanacağını ümit ediyoruz. Tüm sanatseverleri etkinliklerimizde görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

 

Sezon boyunca İş Sanat'ta Basel Oda Orkestrası, Scottish Ensemble'nin eşlik edeceği Gabriella Montera, Wiener Concert-Verein, Renaud Capuçon, Avi Avital, L'Arpeggiata ve Arturo Sandoval gibi isim ve topluklar sahne alacak.