Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Indie’den mistik müziğe

Indie’den mistik müziğe

Indie’den mistik müziğe25 Temmuz 2018 - 10:07
Zorlu PSM’nin yeni sezonundan ilk isimler açıklandı. Pop listelerinin son zamanlarda ilgi çeken ismi Alice Merton’dan bir klasik olan ‘Ghost’ filminin müzikaline, modern mistik müziğin önemli örneklerine, efsane bas gitarist Victor Wooten’dan 8 yıl aradan sonra ilk defa dünya turnesine çıkan Imogen Heap’e kadar pek çok isim bu yılın line-up’ında yer buluyor.
Yanı sıra farklı müzik türlerini bir çatı altında toplayan MIX Festivali 16 - 17 Kasım tarihlerinde; müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan Sónar Istanbul ise 8 - 9 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.
 
Øye sahnede
 
Norveçli söz ve beste yazarı, indie folk/pop sanatçısı Erlend Øye, 19 Eylül’de Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak. Kings of Convenience projesiyle unutulmaz işlere imza atan, The Whitest Boy Alive grubunun lideri olarak da öne çıkan çok yönlü sanatçı, aynı zamanda bağımsız plak şirketi Bubbles Records’un da kurucusu. Kariyerine sayısız albüm ve iş birliği sığdıran Øye, 2001 yılında Röyksopp ile yaptığı ‘Poor Lino’ ve ‘Remind Me’ şarkılarıyla da elektronik müzik listelerinde ses getirmişti.