Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » İDSO'dan Gülsin Onay ve Francesco Libetta konseri

İDSO'dan Gülsin Onay ve Francesco Libetta konseri

İDSO'dan Gülsin Onay ve Francesco Libetta konseri  06 Şubat 2018 - 10:02
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), devlet sanatçısı Gülsin Onay ve piyanist Francesco Libetta'yı, sanatseverlerle buluşturacak
 
    Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Avustralyalı ünlü şef Daniel  Smith yönetiminde gerçekleşecek olan konser, 9 Şubat Cuma akşamı sanatseverlere  sunulacak.
 
  
 
    Konserde, 21 yaşında Beethoven'ın 32 sonatını içeren seri konser ve  kayıtlarıyla, uluslararası alanda dikkatleri üzerine çeken Francesco Libetta ve  Gülsin Onay, Mozart'ın "İki Piyano için Konçertosu"nu seslendirecek.
 
  
 
    Eseri daha önce, piyanist Marc-André Hamelin, Hüseyin Sermet, Anika  Vavic ve Francesco Libetta ile seslendiren Onay, konsere ilişkin şunları  kaydetti:
 
  
 
    "Sevgili Francesco Libetta ile bu eseri daha önce Ankara'da Bilkent  Senfoni Orkestrası'yla çalmıştık. Müthiş bir piyanist gerçekten. Şimdi bir kez  daha buluşuyoruz, İstanbullu dinleyicilerimiz bu konseri kaçırmasın. Mozart'ın  geleneksel piyano konçertolarına benzemeyen bu eseri, Francesco ve benim çok  severek seslendirdiğimiz bir şaheser."
 
  
 
    Konserin biletleri, Biletix üzerinden temin edilebilecek.