Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Havasi İstanbul'da konser verecek

Havasi İstanbul'da konser verecek

Havasi İstanbul'da konser verecek25 Mart 2019 - 01:03
75. yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğunda, dünyanın en önemli besteci ve piyanistlerinden 'HAVASI', 'Pure Piano' turnesi kapsamında 19 Mayıs’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde.
Yaşıtları konuşmayı yeni öğrenirken piyanoyla ilk kez 4 yaşında tanışan Macar piyanist Havasi, Carnegie Hall’un ana sahnesinde, New York seyircisi tarafından 15 dakika boyunca coşkuyla ayakta alkışlanan bir performans gerçekleştirdi. HAVASI’yi Amerika basını “Macaristan’ın, Bartók’tan sonraki en büyük müzikal ihracatı” olarak tanımladı. 2009 yılında Grand Hall of the Hungarian Academy of Music’te gerçekleşen performans sırasında “Dünyanın en hızlı piyanisti” unvanını kazandı.
 
 
Müzik dünyasının en önemli başarı hikayelerinden biri olarak kabul edilen HAVASI, senfoni konserleri ile stadyum ve arenalarda, piyano konserleri ile de Carnegie Hall, Sydney Opera House ve Barbican Hall gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında kapalı gişe performanslar sergiledi.
 
 
Konser gösterisi, Billboard listelerinde uluslararası konserlerde iki numaraya, albümü ise iTunes’ta 1 numaraya yükseldi, Deezer’da ise sanatçı, albüm ve şarkı kategorilerinde tam bir yıl boyunca 1 numara oldu. HAVASI, solo piyano konserinde daha önce tanık olmadığınız klasik ve yenilikçi akımları harmanlayan tarzı ve olağanüstü sahne şovuyla bu geceyi unutulmaz kılacak.
 
 
19 Mayıs'ta Zorlu PSM'e dünyanın en önemli ve yetenekli piyanistlerinden birini sahnesinde ağırlayacak. Uzun süre aklınızdan çıkmayacak bu performansı kaçırmayın! Organizasyon; Piu Entertainment ve Atlantis Yapım tarafından düzenlenmektedir.
Etiketler: Havasi  Pure Piano