Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Gezginfest Van'daki isimler belli oldu

Gezginfest Van'daki isimler belli oldu

Gezginfest Van'daki isimler belli oldu15 Mayıs 2019 - 01:05
20-21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gezginfest Van’da Duman, Selda Bağcan, Ceza, Ezginin Günlüğü, Halil Sezai, Feridun Düzağaç, Redd, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Mem Ararat, Oğuzhan Uğur, Dodan, Melek Mosso gibi isimler sahnede

İlk defa 2018 yılında Van’ın Gevaş ilçesinde gerçekleşen ve üç gün boyunca 80 bin müzikseverin bir araya geldiği Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip Gezginfest Van, bu yıl 20-21-22 Haziran tarihleri arasında yeniden gerçekleşiyor.

 

Çeşitli kurumlardan aldığı 4 ödül ile Türkiye’nin en iyi festivali seçilen Gezginfest Van, tarihi zenginliği, kültürel birikimi, ve doğal güzelliği göz kamaştıran bu efsunlu şehri tanıtmak, değerlerimize sahip çıkmak ve bölge ile ilgili ön yargıları kırmak için yola çıktı.

 

20-21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gezginfest Van’da Duman, Selda Bağcan, Ceza, Ezginin Günlüğü, Halil Sezai, Feridun Düzağaç, Redd, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Mem Ararat, Oğuzhan Uğur, Dodan, Melek Mosso gibi isimler eğlencenin ve müziğinin zirve yapmasını sağlayacak.

 

Her günün sonunda sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden partilere ev sahipliği yapan festivalin dev sahnesinde müziğin sesi hiç kısılmayacak, adeta müzik şöleni yaşatacak!

 

Interrail Turkiye tarafından gerçekleştirilen proje, sosyal farkındalığı öne çıkarmakla birlikte, ülkenin her tarafından insanları festival alanında world müzik temasıyla yan yana getirecek. Aynı zamanda kendi bölgesinde uluslararası bir festival olma niteliğini de kazanan şölen, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerden sanatçılar ile benzeri olmayan bir festival deneyimi yaşatacak.

 

Festival benzersiz coğrafyası ile de kendini gösterecektir. Van gölü ekspresi treni ile yolculuk, Akdamar adası, Urartu tarihi ve muhteşem Van Kahvaltısı’yla, güzel bir doğu kültürü sentezi eğlenceyi festival alanından şehre taşıyacak; sosyal yaşam alanları, oyun parkları, kütüphaneler, engelli çocuklarımızın eğlenebileceği parkurlar, pati dostlarımız için eğlence alanları ise festival alanında festivalcileri karşılayacak sürprizlerle dolu olacak.