Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Geleneksel müziğe farklı bir şey katmıyorum"

"Geleneksel müziğe farklı bir şey katmıyorum"

"Geleneksel müziğe farklı bir şey katmıyorum"14 Aralık 2018 - 11:12
Albümleriyle tüm dünyada tanınan ve büyük bir beğeni toplayan Omar Souleyman, Türkiye'de de bu ilgiden payını alıyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok yerde sahne alan Omar Souleyman, 21 Aralık'ta Zorlu PSM'de hayranlarının karşısına çıkacak. Konser öncesi kendisiyle müziği ve projeleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Bölgenin geleneksel müziğine farklı bir yorum kattınız ve bu dünyada büyük bir ilgi gördü. Bu kadarını bekliyor muydunuz?

Bazı insanlar benim müziğim hakkında böyle düşünüyor; aslında geleneksel müziğe farklı bir yorum kattığım söylenemez. Geleneksel müziğimize dair hiçbir şeyi değiştirmiyorum; geleneklere uygun olarak, bizim bölgede herkesin söylediği gibi söylüyorum.  

 

 

2011’de dünyanın en önemli müzik etkinliklerinden biri olan Glastonbury’de sahne aldınız. Nasıl bir duyguydu? Benzeri hangi etkinlikte yer almak istersiniz?

2011’den önce de Glastonbury sahnesi gibi büyük sahnelere çıktım. Bazen festivalleri karıştırıyorum; benim için hepsi güzel. Gidebildiğim zaman gidiyorum.

 

 

Aynı zamanda Björk ile bir çalışmanız oldu. Benzeri projeleri bundan sonra da görebilecek miyiz?

Böyle bir plan yok.

 

 

Klip çalışmalarınız da dikkat çekiyor. Özellikle Warni Warni. Klibin konsepti sizin fikriniz miydi?

Konsept benim fikrim değildi. Menajerim ve klibin yönetmeninin fikriydi. Ben başka bir şarkıya daha iyi uyabileceğini düşünüyordum fakat menajerim Warni Warni şarkısı için olması konusunda ısrarcı oldu. İyi ki de olmuş, Warni Warni benim gelmiş geçmiş en popüler şarkım oldu ve klip de çok ses getirdi. Bu konuda çok mutluyum.

 

 

Klavyede size eşlik eden isim son albümünüzde değişti. Hasan Alo ile yaptığınız müzik geleneksel dabke'yi 21. yüzyıl elektronik dans müzikleriyle çok daha birleştiren bir yorum içeriyor. Yenilikçi yaklaşımınız hayranlarınız tarafından nasıl karşılandı?

Kariyerim boyunca belki de 100’den fazla klavyeci ile çalıştım. Hasan Alo gerçekten çok başarılı, elektronik elementleri tanıdığım herkesten daha iyi kullanıyor. Bu programlar ve sample’lar tüm klavyecilerinin kullanımına açık; fakat önemli olan onları nasıl kullandığın ve nereye yerleştirdiğin. Hasan Alo bunu ustalıkla yaptığı için çok özel ve diğerleri arasından sıyrılıyor. 

 

 

Zorlu PSM’deki konserinizde İstanbullu müzikseverlerle yeniden buluşacaksınız? Bu kentte müzik yapmak nasıl bir his?

İstanbul konserleri benim için her zaman çok özel. Sanırım ilk İstanbul konserim 2013’teydi. Selamlarımı yolluyorum, herkesi bekliyorum. Güzel zaman geçireceğiz.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski