Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Gedik Sanat'tan bir dünya prömiyeri

Gedik Sanat'tan bir dünya prömiyeri

Gedik Sanat'tan bir dünya prömiyeri03 Mayıs 2019 - 10:05
6 Mayıs Pazartesi günü Summart Sahne’de gerçekleşecek olan İstanbul Wind Ensemble Konseri’nde Cemal Reşid Rey’in Üflemeli Beşli için yazdığı eserinin Dünya Prömiyeri seslendirilecek.

İstanbul Wind Ensemble’ın ilk seslendirişlereve Türk bestecilerine verdikleri önem sebebiyle Cemal Reşid Rey’in son öğrencilerinden Aydın Karlıbel tarafından seslendirmeleri için topluluğa verilen eser, Gedik Sanat’ın düzenlediği konserle 6 Mayıs günü seyirciyle buluşuyor.Gedik Sanat Türk bestecilerimizin eserlerini tozlu raflardan çıkartıp arşivlenmesine sebep oluyor. Aynı zamanda esersiparişleriyle yaşayan bestecilerimizin daha fazla eserinin seyirciyle buluşmasına imkan sağlıyor. Gedik Sanat Genel Sanat Yönetmeni Caner Akgün “ Ülkemizden çıkan değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gedik Sanat üzerinde yaşadığımız toprakların sorumluluklarıyla projeler üretmeye devam edecek “ dedi 

 

SANAT GALERİSİ’NDE KONSER

Gedik Sanat “ Birleştirir. Sanat için “ mottosunun izinde farklı sanat disiplinlerini birarada sunmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda İstanbul Gedik Üniversitesi gençleriyle  SummartÇağdaş Sanat Galerisi’ne yapacağı ziyaret sonucunda Çağdaş Türk bestecilerinin yoğunlukta olduğu bir programı İstanbul Wind Ensemble eşliğinde gençlerin beğenisine sunacak. Konser Summart Sahne’de saat 15.00’da başlayacak. Tüm Üniversiteleri ve gençleri bu konsere davet ediyoruz.

 

KONSER PROGRAMI

·Carl Nielsen – Quintet for Winds Op 43

·İlhan Baran – Demet Suite

·Fazıl Say – Alevi Dedeler Rakı Masasında

·Cemal Reşit Rey - Üflemeli Çalgılar için Beşli ( Dünya Prömiyeri )