Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Gaye Su Akyol yeni albümün ilk konseriyle İstanbul'da

Gaye Su Akyol yeni albümün ilk konseriyle İstanbul'da

Gaye Su Akyol yeni albümün ilk konseriyle İstanbul'da22 Kasım 2018 - 10:11
Türk müziğinin geleneksel dokusunu özgün tarzıyla harmanlayan Gaye Su Akyol, yeni albümü “İstikrarlı Hayal Hakikattir” ile 23 Kasım Cuma günü Babylon’da sahne alıyor.

Geleneksel müziğin, fütürist surf’ün ve post-punk’ın zıtlıklarını psikedelia’yla bir araya getiren alternatif müziğin başarılı ismi Gaye Su Akyol; bestesi ve güftesi kendine ait, ses getiren ilk albümü olan “Develerle Yaşıyorum”u 2014 yılında müzikseverler ile paylaştı. İlk uluslararası albümü olma özelliğini de taşıyan ikinci albümü “Hologram İmparatorluğu” ile müziğinde oluşan Doğu-Batı sentezini Türkiye, Avrupa, Orta ve Uzak Doğu dinleyicilerine ulaştırmayı başardı. Pitchfork, The Observer gibi mecralar tarafından albüm incelemeleri yapılan Gaye Su Akyol, İngiltere’nin en önemli müzik dergilerinden Songlines’ın da kapağında yer alan ilk Türk müzisyen olma başarısı gösterdi.

 

Yeni albümü “İstikrarlı Hayal Hakikattir”in söz ve müziği kendisine ait olmasının yanında; albümün prodüksiyon, düzenleme ve kayıt aşamalarında co-prodüktör ve görsel dünyasında ise sanat yönetmeni rollerini üstleniyor. Müzisyen, son derece zengin enstrümantasyon ve elektronik ritimler ile yakaladığı müzikalitesini; Anadolu Pop, Anadolu Rock, Türk Halk Müziği ezgileri, Klasik Türk Müziği gamları ve vokalleri ile bir araya getirdiği albümü ile müzikseverlerin beğenisine sunuyor.