Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Franz Ferdinand ve Glenn Hughes geliyor

Franz Ferdinand ve Glenn Hughes geliyor

Franz Ferdinand ve Glenn Hughes geliyor13 Şubat 2019 - 12:02
Indie rock’ın Glasgow çıkışlı önemli isimlerinden Franz Ferdinand %100 Music katkılarıyla 19 Haziran’da, hard rock’ın dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden Deep Purple’ın efsanevi bas gitarist ve vokalistlerinden Glenn Hughes ise 11 Temmuz’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak.

Harekete geçiren melodileriyle indie rock içinde yeri doldurulamaz bir coşku yaratan Franz Ferdinand, %100 Music katkılarıyla 19 Haziran’da Zorlu PSM’ye geliyor! 2002’den bu yana alternatif müziğin en eğlenceli ritimlerini yaratan grup, 2004 yılında “Franz Ferdinand”, 2005 yılında “You Could Have It So Much Better”, 2009 yılında “Tonight” ve “Blood”, 2013 yılında “Right Thoughts, Right Words, Right Action”, 2014 yılında “Late Night Tales: Franz Ferdinand”, 2018 yılında “Always Ascending” albümlerini yayımladı. Albümlerinin yanında sayısız single ve EP sığdırdıkları müzik kariyerlerinde ritimleri kadar dinamik bir yol izleyen Franz Ferdinand; müzik, dans ve eğlencenin doruğa ulaşacağı bir konser için %100 Music katkılarıyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

 

Deep Purple efsanesi Zorlu PSM’ye taşınıyor

Müzik hayatına Trapeze isimli grupta başlayan, 1973 yılında bas gitarist ve geri vokalist olarak Deep Purple’a katılan Glenn Hughes, grubun en önemli albümleri arasında gösterilen ‘Burn’ ve ‘Stormbringer’da yer aldı. Hard rock, soul ve funk elementlerini benzersiz tarzıyla harmanlayan Hughes, Deep Purple dağıldıktan sonra Black Sabbath ve Gary Moore gibi efsanelerle de birlikte çalıştı ve solo çalışmalarına devam etti.

 

Rock müzik sahnesine adını altın harflerle kazıyan Glenn Hughes, “Glenn Hughes performs Deep Purple Classics Live” başlıklı performansıyla 11 Temmuz akşamı Zorlu PSM’de olacak ve Deep Purple’ın klasikleşen şarkılarını Turkcell Sahnesi’ne taşıyacak.