Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Fethiye'de müzik köyü kurulacak

Fethiye'de müzik köyü kurulacak

Fethiye'de müzik köyü kurulacak19 Temmuz 2017 - 12:07
Anadolu’nun farklı bölgelerindeki köylere, dağlara giderek kaybolmaya yüz tutmuş müzik geleneklerinin peşinde koşan Müzik Köyü ekibi, ilk olarak 2015 Ağustos’unda tamamen kendi imkânlarıyla Müzik Köyü Projesi’ni hayata geçirmişti. Daha önce yaptıkları müzik araştırmaları ve derlemelerden yola çıkan proje ekibi, edindikleri izlenimleri ve derlemelerde, saha çalışmalarında tanıştıkları, türünün az bulunan örneği olan yerel çalgıcılarla, profesyonel müzisyen ve akademisyenleri 2015 Ağustos ayında, Türkiye ve dünyanın 7 farklı ülkesinden gelen katılımcılarla buluşturmuştu.
 
Müziğin felsefesi ve yaşam tarzı üzerine farklı bir yaşam kurmayı amaçlayan Müzik Köyü ekibi, 2016 yaz döneminde 3 haftalık bir programda, Anadolu’nun dört bir yanından ve İran, Yunanistan, İsrail, İspanya gibi ülkelerden toplam 50 sanatçıdan oluşan bir program düzenlemişti. Ancak 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle program iptal edilmek zorunda kaldı ve yapılamadı.
 
Bu yıl Müzik Köyü’nün etkinlikleri, Fethiye’de iki ayrı hafta, iki ayrı program şeklinde, Anadolu’nun yanı sıra, İran, Yunanistan ve İspanya’dan sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Etkinliğin proje koordinatörlüğünü Aytaç Gökdağ, genel sanat yönetmenliği görevini Mehmet Günay Eser yürütüyor.
Müzik Köyü 2017 programına katılacak sanatçılar şöyle: 6-11 Ağustos (1. Periyot) Kemal Dinç Selim Özyol, Ador Hooyar, Erdem Şimşek, Arslan Hazreti Ahmet Aslan, Doç. Dr. Özgü Bulut, Efren Lopez Sanz, Ali Ulutaş-Yusuf İhsan Bodur, Gülay Diri, Ozan Özdemir, Metin Yılmaz, Gürkan Özkan, Ozan Sarı, Merih Aşkın, Stelios Petrakis, Raquy Danziger ,Sabri Kuşkonmaz, Başak Gürcan,Giorgos Stavrakakis
13-18 Ağustos: (2. Periyot) Erkan Oğur, Sami Hosseini, İsmail Hakkı Demircioğlu, Derya Türkan, Osman Kırca, Hasan Bülbül, Doç. Dr. Cenk Güray, Doç. Dr. Özgü Bulut, Selim Özyol, Filiz İlkay, Ali Tekbaş, Salih Korkut Peker, Ozan Özdemir, Sabri Kuşkonmaz, Mehmet Günay Eser.