Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Fazl Say DasDas'ta

Fazl Say DasDas'ta

Fazl Say DasDas'ta21 Ocak 2019 - 03:01
DasDas’ta bu hafta kapalı gişe oyunlar ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say konseri sanatseverlere keyifli bir hafta yaşatacak.

Geçtiğimiz sezondan bu yana kapalı gişe oynayan ‘Joseph K.’, 21-28-29 Ocak tarihlerinde DasDas’ta tiyatro severlerle yeniden buluşuyor. Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın rol aldığı oyun, İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyor. Franz Kafka’nın ölümsüz eseri ‘Dava’dan uyarlanan oyunda bu kült yapıt, modern dünyanın labirentlerine bırakılıyor.

 

Hürriyet Kitap Sanat jürisi tarafından 2018 yılının oyunu seçilen İstila!, son oyununu sahnelemek üzere 22 Ocak’ta DasDas’a geliyor. Sami Berat Marçalı’nın yönettiği, Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen’in rol aldığı oyun, zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman dokunaklı bir şekilde, tehlikeli bir hale gelen kimlik algısını paramparça edip izleyenleri kendi kültürel kimlikleriyle yüzleşmeye zorluyor.

 

Aynı gecebir diğer misafir oyun olanYan Etki’nin ‘Medet’ adlı oyunu ise DasDas Atölye sahnesinde seyirci ile buluşuyor.Deniz Madanoğlu’nun kaleme aldığı, Serkan Üstüner’in yönettiği oyunda Çiçek (Melike Güner), başına gelen korkunç bir olay yüzünden eski bir tanıdıktan yardım isteyecek. Ancak bu yardımın niteliği, Durukan’ın (Faruk Barman) inandığı her şeye aykırı gelecek. ‘Medet’, 22 Ocak’ta seyirciye bir vicdan hesaplaşması yaşatacak. 

 

Sahnelenmeye başladığı günden bu yana biletleri dakikalar içinde tükenen, usta oyuncu Şener Şen’in, tam 40 yıl aradan sonra yeniden Lütfü Usta rolüyle sahnede olduğu ‘Zengin Mutfağı’ oyunu 23 ve 24 Ocak tarihlerinde DasDas Sahne’de seyirciyle buluşacak. 

 

30 Ocakakşamı DasDas çok önemli bir konsere ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dünyaca ünlü piyanisti Fazıl Say, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Say, kendi imzasını taşıyan en sevilen besteleri ile klasik müziğin ölümsüz isimlerine ait besteleri özgün yorumuyla DasDas’ta müzikseverlerle paylaşacak.

Etiketler: Fazıl Say  Kaan Sekban  dasdas