Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Fazıl Say'ın eseriyle birinci oldu

Fazıl Say'ın eseriyle birinci oldu

Fazıl Say'ın eseriyle birinci oldu05 Eylül 2017 - 06:09
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Kaan Turan, geçen ay İtalya'nın Milano kentinde 17 ülkeden 45 yarışmacının katıldığı Lovere Uluslararası Tadini Piyano Yarışması'nda, 13 yaş kategorisinde birinci oldu.
 
Müziğe altı yaşında başlayan ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde girdiği piyano sınavıyla burslu olarak 'Üstün yetenekli çocuklar' programına kabul edilen Bilfen Koleji sekizinci sınıf öğrencisi Kaan Turan, üç yıldır çalışmalarını Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ile sürdürüyor. Küçük yaşta yurt dışında birçok yarışma, festival ve sanat organizasyonlarına katılan, verdiği konserler ve aldığı derecelerle uluslararası çapta başarılan kazanan İzmirli piyanist Turan, Milano'daki 17 ülkeden toplam 45 yarışmacının katıldığı yarışmada Fazıl Say'ın 'Kara Toprak', Chopin'in 'Küçük İhtilal Etüdü' ve Mozart'ın 'La Minör Piyano Sonatı'nı seslendirdi. Kaan Turan, 2014 yılında Mozart Akademi İkinci Ulusal Piyano Yarışması'nda ve 2015 yılında Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 19. Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilikler kazandı.
 
Kendi bestelerini yapıyor
 
Bir Türk bestecinin eserini çalarak bu birinciliği kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kaan Turan, "Fazıl Say'ın 'Kara Toprak' eserini çaldım ve jürinin büyük beğenisini kazandı. Yarışma sonunda bu eseri bildiklerini ve çok beğendiklerini belirten birçok kişi oldu. Gelecek hedefimde ise hem dünya çapında bir müzisyen hem de eğitimimi tamamlayıp iyi bir beyin cerrahisi uzmanı olmak var" dedi. Kaan'ın piyano eğitmeni Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ise öğrencisinin başarılarının gurur verici olduğunu belirterek, "Kaan kendi bestelerini de yapıyor. Kaan'ın daha önce olduğu gibi bundan sonra da piyanoda Türkiye'yi dünya çapında temsil ederek başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.