Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Fazıl Say Enka'da sahne alacak

Fazıl Say Enka'da sahne alacak

Fazıl Say Enka'da sahne alacak02 Ekim 2018 - 04:10
ENKA Kültür Sanat, 9 Ekim’de seyircisini bir kez daha müzikle selamlıyor. 30. Yıl Müzik Buluşmaları, ENKA’nın daimi sanatçısı ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın açılış konseriyle dinleyiciye merhaba diyor.

Müziğin klasikleşen sahnesi ENKA Kültür Sanat’ın 30. Yıl Müzik Buluşmaları, Türkiye’nin dünya çapında tanınmış sanatçılarını keyifli bir seçkide bir araya getiriyor. Şehrin temposunu artıracak buluşmalar, ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçısı Fazıl Say’ın piyano resitali ile 9 Ekim Salı günü başlıyor.

 

Hem besteleri hem de yorumlarıyla klasik müzik dünyasında yüzyıllardır keşfedilmemiş topraklara ayak basan, bir yandan piyanosuyla seyyah gibi ülke ülke dolaşan diğer yandan üretimde altın çağını yaşayan Fazıl Say; ENKA dinleyicisine bir kez daha, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir resital sunacak.

 

Fazıl Say’ın, kendi bestelerinin yanı sıra ölümünün 100. yılında çağdaş müziğin öncü sanatçılarından Claude Debussy’nin eserlerini yorumlayacağı performansı; ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda saat 20.30’da başlayacak.