Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Farklı dünyalar sunmayı amaçlıyorum"

"Farklı dünyalar sunmayı amaçlıyorum"

"Farklı dünyalar sunmayı amaçlıyorum"23 Mayıs 2019 - 01:05
Tabiri caizse uzun süre müziğin mutfağında yer alan Tunçmakas, bir süredir mikrofonun önünde müzikseverlerle buluşuyor. En Derinde adını taşıyan teklisi Spotify listelerine hızlı bir giriş yapan Tunçmakas, müzikal yolculuğunu İhsan Dindar'a anlattı.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Tunçmakas'ın bestelerinde kendini bolca hissettiren bir akordeon kullanımı var. Türkiye'de kullanımı daha az olan bir enstrüman. Özel bir nedeni var mı?

Bence akordeon aynı anda hem hüznü hem neşeyi içinde barındıran bir enstrüman. Tıpkı doğa ya da insan gibi; yaşıyor, nefes alıyor. Körüğünü her çekişi, bana insanın iç çekişini anımsatıyor.

 

 

Genel manada farklı enstrümanların yer aldı besteleriniz var. Müzikal açıdan çok seslilik tercihiniz diyebilir miyiz?

Şarkıcılığın yanı sıra müzisyen olduğumdan ve şarkılarımın düzenlemelerini de kendim yaptığımdan, yaratmak istediğim her hissiyat için o hissiyata uygun enstrümanı seçmeye özen gösterdim. Ayrıca, Synthesizer'da kendi tasarladığım birtakım sesleri kullanarak, modern Pop ve geleneksel müziğimizi aynı potada eritmeye çalıştım. Böylece ortaya, sizin de belirttiğiniz gibi çok sesli bir müzik çıktı.

 

 

Buradan "En Derinde"ye geçmek istiyorum. Şarkının hikayesini öğrenebilir miyiz? Ayriyeten bir de klip de geldi eserine...

"En Derinde" şarkısını her şeyle tek başına mücadele etmeye çalışan ve dolayısıyla çok yorulan, benim için yeri çok ayrı olan birine, Bodrum Gümüşlük'teyken, 1 saat gibi kısa bir sürede bestelemiştim. Klibin bu şarkıya çekilmesineyse yapımcım Can Sertoğlu'yla beraber karar verdik.

 

 

 

Sizi sanatçıların albümlerinde yani aslında işin mutfağında yer alan bir isim olarak biliyoruz daha çok. Orası nasıl bir dünya?

Stüdyo ortamı eğlenceli ve öğretici ama disiplin ve titizlik şart.

 



Bir kıyas yapmak gerekirse, mikrofon başında olmak veya işin mutfağında yer almak arasında nasıl farklar var?

Mikrofon başında yani kendi müziğimi yaparken özgür ve rahat olabiliyorum. Kendimi istediğim gibi ifade edebiliyorum. Başka birinin kariyeri için çalışırken yani mutfaktayken durum daha farklı. İnsana bambaşka bir sorumluluk yüklüyor. Sadece düzenleme ya da kayıt yapabilmeniz yetmiyor; beraber çalıştığınız insanların motivasyonlarını ve sizden beklentilerini iyi anlayabilmek gerekiyor.

 

 


Bundan sonraki süreçte Tunçmakas dinleyenler ne gibi çalışmalarla karşılaşacaklar?

Farklı şarkılarla, dinleyiciye farklı dünyalar sunmayı amaçlıyorum. Bu yüzden stüdyoda devamlı olarak çalışma ve üretme halindeyim. Yeni şarkılarımın tasarımına uğraşıyorum. Nakış gibi, ince ince işliyorum. Bakalım neler çıkacak 

 

ihsan.dindar@milliyet.com.t

http://instagram.com/ihsandinovski