Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Farkındalığım artık çok yüksek"

"Farkındalığım artık çok yüksek"

"Farkındalığım artık çok yüksek"21 Haziran 2019 - 04:06
Kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Fatma Turgut bu akşam en uzun günde Akbatı'da müzikseverlerle buluşuyor. Bu akşamki performansı öncesi Fatma Turgut sorularımızı yanıtladı.
İhsan Dindar - İstanbul 
 
 
Albümün hikayesiyle başlamak istiyorum. Ortaya çıkışını sorsam?
 
1.5 yıllık bir süreç bu albümün ortaya çıkması. Çok değer verdiğim müzisyen dostlarım var her anında. En başta da sevgili Can Bonomo. Üzerine çok düşünülen, çok emek verilen, sevgi ve iyi niyetin biraraya gelmesi. Bütün bunlar olunca da iyi ve başarılı olması kaçınılmaz hale geliyor. 
 
 
 
Yeni bir maceranın içerisindesiniz. Grup kariyeri ile solo kariyer arasında sizin açınızdan en dikkat çekici farklar neler oldu?
 
Bu başka bir yol. Artık tek başımayım. Keyifli bir yolculuk. Zorlukları da oldu zaman içerisinde.  ama hepsi ayrı bir macera, deneyim yaşattı. Sonrasında da bambaşka tecrübeler getirdi. Farkındalığım artık çok yüksek. Kendimi ve yapabileceklerimi görebildiğim için çok mutluyum. Şimdi daha kararlı şekilde ilerliyorum hayatta. 
 
 
 
Albümde Can Bonomo’nun da katkısı var. Bundan sonraki süreçte de ortak çalışmalarınızı görecek miyiz?
 
Can Bonomo benim çok eski arkadaşım. Kilometremiz çok fazla onunla. Gerçek dost o. Bundan sonraki yıllarda da hayatımda hep olacağından eminim. Bizimki müzikal yolculuktan çok daha fazlası. Onun projelerinde ya da benim projelerimde bizi her zaman birlikte görebilirsiniz elbette. 
 
 
 
Sosyal platformlarında iyi bir dinlenme ve izlenme rakamlarına sahipsiniz. Bu mecralarla aranız nasıl?
 
‘Elimde Dünya’ albümü ile birlikte dinlenme ve izlenme oranlarım ciddi anlamda yükseliş gösterdi. İnsanların iyi müziğe inançlarını kaybetmemeleri beni çok etkiliyor ve mutlu ediyor. Eminim ki bu böyle devam edecek.
 
 
 
Yazın en uzun günlerini yaşıyoruz. 21 Haziran’da en uzun günde Akbatı’da hayranlarınızla buluşacaksınız. Nasıl bir konser bekliyor izleyicileri?
 
Oldukça eğlenecekleri, zaman zaman hüzünlenecekleri, eski zamanları hatırlayacakları ama konserden çok mutlu ayrılabilecekleri bir konser olacak bu. Akbatı’dan kimseyi eğlenmeden gönderemem, gözüm arkada kalır. 
 
 
ihsan.dindar@milliyet.com.tr