Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Enslave Zorlu PSM'ye geliyor

Enslave Zorlu PSM'ye geliyor

Enslave Zorlu PSM'ye geliyor29 Mart 2018 - 10:03
Progresif metal, shoegaze ve black metal türlerinin Norveç çıkışlı başarılı temsilcisi Enslaved, 4 Nisan’da Zorlu PSM Studio’ya konuk olacak. 20 yılı aşan bir geçmişi olan Enslaved, güçlü sahne performansıyla metal müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Norveçli gitaristler Ivar Bjornson ve Grutle Kjellson tarafından 1991 yılında kurulan Nordik metal harikası Enslaved, metal müziği Viking temalarıyla buluşturuyor. 1994 yılında ilk albümleri “Frost” yayımlandıktan sonra sayısız şarkı ve 14 stüdyo albümüne imza atan grup, İskandinav metal sahnesinde önemli bir yere sahip.

 

Müzik eleştirmenleri, Nordik mitolojiden ilham alan Enslaved’in, “saykodelik bir sesi neredeyse Pink Floyd’un izinde bir black metal” ile buluşturduğunu ifade ediyor. Grubun ilham kaynakları arasında Pink Floyd’un yanı sıra King Crimson, Rush, Genesis, Darkthrone ve Bathary gibi müzik dünyasının öne çıkan isimleri bulunuyor. Terrorizer Magazine tarafından 2008 yılının albümü olarak gösterilen “Vertebrae”nin ardından 2017 yılında “E” albümlerini sevenleriyle buluşturan grup, son eserlerinde progresif bir sese yaklaşıyor. Grubun kurucularından Kjellson’a göre, grubun yeni soundu rock, jazz ve geleneksel Viking müziğinden izler taşıyor.

 

Nordik metale bir övgü niteliği taşıyan konserin biletleri, www.biletix.com, www.zorlupsm.com ve Zorlu PSM gişelerinde satışta.