Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » ENKA'da sanat etkinlikleri devam ediyor

ENKA'da sanat etkinlikleri devam ediyor

ENKA'da sanat etkinlikleri devam ediyor05 Temmuz 2019 - 12:07
ENKA, 31. Yıl Açıkhava Buluşmaları’na bu hafta, kendine özgü tarzlarıyla “Barabar” ve kara komedi klasiklerinden “Madde 22” konuk olacak.

Enerjileriyle keyifli bir sahne performansı vadeden “Barabar” 9 Temmuz Salı akşamı saat 21.15’te dinleyici ile buluşacak. Sevilen oyuncular Serkan Keskin, Taner Ölmez ve müzisyen, yapımcı, aranjör olan Fırat İkisivri’nin bir araya gelerek kurduğu “Barabar”, 7 parçadan oluşan,  önemli halk müziği eserlerini yorumladıkları ilk albümleri “Memleket Nere?” ile Anadolu’nun eğlencesini ve hüznünü aynı gecede ENKA Açıkhava sahnesine taşıyacak.

 

2. Dünya Savaşı’nın ortasında kalmış Yossaryan’ın eğlenceli öyküsü “Madde 22” ile Semaver Kumpanya11 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.15’te seyirciyi selamlayacak.  Joseph Heller’in 2. Dünya Savaşı’nda yaşadığı deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği “Madde 22”, oyunlaştırıldıktan kısa bir süre sonra yoğun ilgiyle karşılandı ve kara komedi klasikleri arasına girdi. 2. Dünya Savaşı’nda, İtalya’da konuşlanmış bir Amerikan üssünde geçen oyun, uçuş görevinden kaçmak için her türlü yolu deneyen bombardıman subayı Yossaryan’ın eğlenceli anlarını konu alıyor. Savaşın ortasında, savaşın bir parçası olmayarak aklını korumaya çalışan Yossaryan’ın eğlenceli öyküsü, izleyicilere uzun süre unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

Etiketler: barabar  Madde 22