Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Dünyanın her yerinden müzisyenler Cappadox 2018'de

Dünyanın her yerinden müzisyenler Cappadox 2018'de

Dünyanın her yerinden müzisyenler Cappadox 2018'de11 Nisan 2018 - 04:04
Bu yıl Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında 14 – 19 Haziran tarihleri arasında “Sessizlik” teması altında gerçekleşecek Cappadox’un 2018 programında dünyanın her yerinden müzisyenler yer alıyor.

Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava deneyimlerini bir araya getiren Pozitif deneyimiyle gerçekleşen Cappadox’un Volkswagen ana sponsorluğunda yapılacak dördüncü edisyonunda, Kapadokya’nın eşsiz atmosferinde sahne alacak sanatçılar arasında ALA.NI, Nicola Cruz, Populous, Cero39, Feathered Sun, Dijf Sanders bulunuyor.

 

ALA.NI

Andrea Bocelli, Mary J Bilge ve Blur gibi isimlere geri vokallik yapan İngiliz sanatçı Ala.Ni, 15 Haziran Cuma günü Uçhisar Çiftlik Evi’nde sahne alacak. Yeteneğini 3 yaşında söylediği “Over the Rainbow”  ile gösteren ve Later… with Jools Holland’daki “altın sesli” performansıyla ünlenen şarkıcı, işleriyle müzikseverleri 40’lı ve 50’li yıllara götürüyor. Gerçekte yaşadığı ve bitmiş bir ilişkinin mevsimlerini anlattığı EP serisi Spring, Summer, Autumn ve Winter’daki parçalardan oluşan ilk albümünü iki yıl önce kaydeden sanatçı, dijital platformlarda 2.5 milyondan fazla dinlendi.

 

Dijf Sanders

Multi-enstrümantalist ve gezgin Ghent’li prodüktör Dave ‘Dijf’ Sanders, 15 Haziran Cuma günü Bezirhane’ye konuk olacak. Uzak diyarlardan ilham alan sanatçı sürpriz ve sıra dışı projelere imza atıyor. Electronica, jazz ve psychedelic tınıların arasındaki bulanık sınırları keşfeden Dijf, son albümü JAVA’yı 2017’de çıkardı. Adını Sumatra ile Bali arasındaki Endonezya adasından alan albüm, müzikseverleri adanın en küçük yerleşim yerlerinden şehirlerine, modern bir yolculuğa çıkarıyor. Albüm, Java’nın geleneklerini, günlük hayatın merkezde ve kırsaldaki ritmini, adanın bereketli doğasını, caz dokunuşları ile buluşturan dokuz etkileyici parçadan oluşuyor.

 

Populous

Lecce’li İtalyan prodüktör Andrea Mangia, nam-ı diğer Populous, 15 Haziran Cuma gecesi Perili Ozanlar Vadisi’nde sahne alacak. Soul, hip-hop gibi etkilendiği janlardaki sıcak ve analog sesleri dijital seslerle bütünleyen Populous müzikal yolculuğuna 2003’te çıkardığı Quipo ile başladı. Sanatçı, Lecce’nin reggea/hip-hop ortamından aldığı ilhamla kaydettiği Queue For Love ve ardından Drawn in Basic albümleri ile global müzik sahnesinde adını duyurdu. Sınır tanımayan müzikal tavrıyla hayranlık uyandıran, “bir rüyanın somut hali” olarak tanımladığı Night Safari albümünü 2014’te yayımladı. Bu albümün ardından çıkardığı Nina Miranda, Ela Minus, Riva gibi isimlerin eşlik ettiği Azulejos’u sadece küçük bir MIDI klavye, mikrofon ve bir laptop ile Lizbon’da kaydetti.

 

Cero39

Latin pop kültürünü ve Karayip müziğini harmanlayan Kolombiyalı grup Cero39, 15 Haziran Cuma günü Perili Ozanlar Vadisi’nde ikinci sahnede müzikseverlerle buluşacak. Ekip, 2012’den bu yana indie reggaeton, hip hop, champeta ve dembow gibi Karayip esintili tarzlarla işlere imza atıyor. İki yıllık Kolombiya turnesinin ardından 2011’de stüdyoya giren Cero39, 2012 yılında “Móntate en el viaje” isimli albümü piyasaya sürdü. Kuzey Amerika’da sayısız festivalde sahne alan grup, 2014’teki son albümü için Kid Watusi ve Victor C. ile birlikte çalıştı.

 

Feathered Sun

Nu, jO.K.e, Raz Ohara, Chris Schwarzwaelder, Iannis Ritter ve Acid Pauli’nin yıllardır birbirini tanıyan arkadaş grubu Feathered Sun 16 Haziran Cumartesi, günün son konseri ile Perili Ozanlar Vadisi ikinci sahnede Cappadoxlularla buluşacak. Sürekli birlikte vakit geçire ekip, Feathered Sun adıyla zamanın içindeki anları müzik yaparak kutluyor. Yıllar içerisinde techno ve elektronik müzik dünyasının önemli isimleri arasında sayılan Feathered Sun, canlı performanslarıyla dinleyici kitlesini büyütmeye devam ediyor.