Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Deniz Müzesi'nde Bach'ın notaları yükselecek

Deniz Müzesi'nde Bach'ın notaları yükselecek

Deniz Müzesi'nde Bach'ın notaları yükselecek17 Nisan 2017 - 12:04
5, 7 ve 12 Mayıs tarihlerindeki üç konserlik seride barok müziğin önemli topluluklarının performansları izlenebilecek
Gelecek ay İstanbul Deniz Müzesi'nde başlayacak Bach&Bahar konserleri, önemli isimleri müzikseverlerle buluşturacak. 5,7 ve 12 Mayıs tarihlerindeki bu üç konserlik seri, Deniz Müzesi'nde daha önce de yapıldığı gibi 'Cafe Zimmerman' konsepti ile gerçekleşecek. Bach&Bahar'ın ilk konseri 5 Mayıs'taki Baroque Ensemble Transylvania tarafından verilecek. 1995 yılından beri başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada verdiği barok konserlerle ünlenen topluluk, Bach eserlerinin yanı sıra Handel, Teleman ve Pisendel'e de yer verecek.
 
7 Mayıs konserine ise Estonyalı müzisyenler Taavo Remmel, Ivo Sillamaa ve Jaak Sooar imza atacak. Daha önce Mustonen Ensemble ve Hortus Musicus topluluklarıyla Türkiye'de konserler veren üçlü elektrogitar, klavsen ve kontrbas performansları ile özel bir Bach&Bahar akşamında müzikseverlerle olacak.
 
12 Mayıs'ta ise barok kemanın ünlü isimlerinden François Fernandez ile Yun Kim Fernandez sahnede olacak. Konserde ikili Bach ve Mozart'tan seçkiler içeren romantik bir repertuar sergileyecek.