Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Country efsanesi Glen Campbell'a veda

Country efsanesi Glen Campbell'a veda

Country efsanesi Glen Campbell'a veda10 Ağustos 2017 - 11:08
Birçok hite imza atan country şarkıcısı ve söz yazarı Campbell'ın Alzheimer teşhisi konulduktan sonra kaydettiği albümü 'Adios' iki ay önce yayınlanmıştı
Country müziğin önemli temsilcilerinden, Grammy ödüllü ABD'li söz yazarı ve şarkıcı Glen Campbell, önceki gün 81 yaşında hayatını kaybetti. Campbell'a altı yıl önce Alzheimer hastalığı teşhisi konmuştu.
12 çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak Arkansas'ta dünyaya gelen, 18 yaşında amcasının New Mexico'daki grubuna katılarak müzik kariyerini başlatan Campbell, 50 yıllık kariyerinde 70'in üstünde kayda imzasını atarken, kariyeri süresince 45 milyon albüm sattı.
 
 
'Rhinestone Cowboy', 'Southern Nights', 'Gentle on My Mind', 'By the Time I Get to Phoenix' ve 'Wichita Lineman' gibi hitlere imza atan Campbell, 1967'de 'Gentle on My Mind' ile country dalında iki, 'By the Time I Get to Phoenix' ile pop dalında iki Grammy ödülü kazanarak tarihe geçti. 'By the Time I Get to Phoenix' adını taşıyan albümü ise sonraki yıl Yılın Albümü kategorisinde Grammy sahibi oldu. Campbell, Alzheimer teşhisi konduktan sonra çıktığı veda turunun bitiminde, hayatı boyunca hep söylemek istediği şarkıların yer aldığı 'Adios' albümünü çocuklarının ve country efsanesi Willie Nelson'ın da aralarında olduğu isimlerle kaydetti. Campbell'ın her satırını ayrı ayrı kaydettiği albüm, geçtiğimiz haziran ayının başında raflara çıkmıştı. 
Etiketler: country  glen campbell  adios