Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Conrad Söyleşileri'nde Blues Kadınları rüzgarı

Conrad Söyleşileri'nde Blues Kadınları rüzgarı

Conrad Söyleşileri'nde Blues Kadınları rüzgarı20 Mart 2019 - 12:03
Conrad İstanbul Bosphorus’un klasikleşen kültür ve sanat buluşmaları “Conrad Söyleşileri”nde bu ay Blues rüzgarları esiyor. Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen, kadınlar tarafından yazılmış ve yorumlanmış Blues şarkılarının ve hikayelerinin paylaşılacak.

Conrad İstanbul Bosphorus, kültür ve sanat dünyasından isimleri konuk ettiği Conrad Söyleşileri’ne Mart ayında da devam ediyor. 28 Mart Perşembe günü saat 19:00’da, Blues Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksenin Tuncalı’ın konuk olacağı; Gazeteci ve Sanat Eleştirmeni Ayşegül Sönmez’in ise moderatörlüğünü üstleneceği Conrad Talks, bu kez ilhamını Blues Kraliçeleri’nden alıyor.

 

Conrad İstanbul Bosphorus’un, 270 derece benzersiz İstanbul manzarası sunan mekanı Summit Bar&Terrace’ta gerçekleşecek olan Conrad Talks/Blues Kraliçeleri, Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen hazırlandı. “Woman Blues with Göksenin” grubuyla sahne alan ve halen Blues Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Göksenin Tuncalı, Ayşegül Sönmez ile yapacağı sohbette sadece Blues müzikte kadınların yeri ve tarihsel önemiyle ilgili birikimlerini aktarmakla kalmayacak; aynı zamanda canlı performansıyla hüzünlü ama umutlu hepimizden bir şeyler taşıyan şarkıları günümüze taşıyarak misafirleri keyifli bir müzikal yolculuğa da çıkaracak.

 

Kadınlar tarafından yazılmış ve yorumlanmış Blues şarkılarının ve hikayelerinin paylaşılacağı etkinlikte Göksenin Tuncalı’nın solo performansına Gürkan Özbek de gitarıyla eşlik edecek.