Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Charlie Siem CRR'de

Charlie Siem CRR'de

Charlie Siem CRR'de14 Ekim 2019 - 04:10
Henüz üç yaşındayken radyoda dinlediği Beethoven’ın keman konçertosundan etkilenerek keman eğitimi almaya başlayan Charlie Siem, 15 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de! Klasik müziğin en parlak yıldızları arasında yer alan Siem, piyano virtüözü Caroline Jaya-Ratnam ile konser verecek.

harlie Siem ve Jaya-Ratnam, 2010 yılında çıkardıkları albümle birlikte, dünyanın pek çok ülkesinde birlikte konserler verdi. İkili CRR’deki konserlerinde Bach, Beethoven ve Grieg’in keman ve piyano için sonatlarını seslendirecek.

 

Charlie Siem’in enstrümanıyla ilişkisi, henüz üç yaşındayken, Yehudi Menuhin’in Beethoven’in Keman Konçertosu’nu yorumladığı bir yayını duyduktan sonra başlamış. Üstün yeteneğine sıkı bir çalışma temposunu da ekleyen sanatçı, bugün klasik müziğin en parlak yıldızları arasında gösteriliyor. İngiliz kemancı, şimdiye kadar Kraliyet Filarmoni, Rotterdam Filarmoni, Çek Ulusal Senfoni ve Oslo Filarmoni gibi seçkin orkestralarla sayısız performanslara imza attı. Siem, Moskova Filarmoni ile seslendirdiği Şostokoviç’in 1. Keman Konçertosu performansıyla da eleştirmenlerden tam not almıştı.