Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Cecilia Krull İstanbul'a geliyor

Cecilia Krull İstanbul'a geliyor

Cecilia Krull İstanbul'a geliyor19 Eylül 2018 - 10:09
Salon’da haftanın ilk konuğu Okkervil River olacak. 20 Eylül Perşembe Jehan Barbur parçalarıyla Salon sahnesinde olacak. 21 ve 22 Eylül’de ise son dönemin en heyecan verici seslerinden biri olan cecilia Krull, Salon sahnesine konuk oluyor.

Okkervil River

1998’de müzik dünyasına sürekli armağanlar sunan Austin, Teksas’ta Will Sheff tarafından kurulan Okkervil River, ilk albümleri ile müziğin dünyaca ünlü fuarı South by Southwest’e konuk oldu. Ardından indie rock’ın en büyük mabedlerinden Jagjaguwar ailesine dahil oldular.

 

Jehan Barbur

Jehan Barbur, Beyrut’ta doğdu. Üniversitede edebiyat okurken müzik tutkusu onu İstanbul’a götürdü. Tesadüfen karşılaştığı Bülent Ortaçgil şarkılarına hayran kaldı, ilk albümü ‘Uyan’ı yayımlayacağı Ada Müzik’le kapıları araladı. “Leyla”, “Gidersen” gibi şarkıları kısa sürede ağızlara dolandı, yüzlere tebessüm getirdi. İkinci albümü ‘Hayat’ 2010, üçüncü albümü ‘Sarı’ 2012 yıllarında geldi; hafif caz ve pop arasında dolanan, kimi zaman Ortadoğu nağmelerine göz kırpan masalsı müziğiyle huzur arayanların gözdesi oldu. Son uzunçaları ‘Sizler Hiç Yokken’i 2014’te yayımladı.

 

Cecilia Krull

İspanyol caz müzisyeni Cecilia Krull, bu yılın başında hayatımıza İspanyol yapımı bir dizi ile girdi. O günden beri kırmızı tulumlu, Dali maskeli iyi kalpli hırsızlardan başka bir şey düşünemez olduk. Bir de bu dizinin Cecilia Krull’un hayat verdiği jenerik şarkısı elbette, “My Life is Going On”. Evet, ‘La Casa de Papel’den bahsediyoruz. En az dizinin kendisi kadar izleyicileri kendine bağlayan bu şarkıyla esas bilinirliğine ulaşan Krull, müzisyen bir ailede yetişti, 7 yaşında şarkı söylemeye başladı.