Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Caz Festivali'ne yeni 'ViTRin'

Caz Festivali'ne yeni 'ViTRin'

Caz Festivali'ne yeni 'ViTRin'30 Mart 2017 - 10:03 | Cazın zirvesine oynayan vokallerden Kandace Springs'in konseri 10 Temmuz pazartesi Swissotel Bosphorus'ta.
24. İstanbul Caz Festivali, 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 50'nin üzerinde konserle müzikseverlerle buluşturacak. Festivale yeni eklenen bölüm, Türkiyeli sanatçıları uluslararası müzik sektörünün temsilcilerine tanıtma amacı taşıyor
SELAY SARI
 
Bu yıl 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 24. İstanbul Caz Festivali'nin programı, önceki akşam Zorlu PSM Sky Lounge'da düzenlenen basın buluşmasıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, genel amaçlarının kültür sanat etkinliklerini herkes için erişilebilir yapmak olduğunun altını çizdi. Garanti Bankası'nın festival sponsorluğunun 20 yılını doldurması bir videoyla kutlanırken, söz alan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, İKSV'nin bu sene üniversite öğrencilerine sunduğu Kültür Sanat Kart'tan sonra başka bir kampanyayı ilan etti: Türkiye'nin her yerinden, sosyal medyada bir yarışma ve çekiliş sonunda belirlenecek 100 üniversiteli çift, festivalde kendi seçtikleri bir konsere bilet hakkı kazanacak. İstanbul dışından katılıp kazanan çiftlerin konaklama ve ulaşım ücretlerini de Garanti Bankası karşılayacak.
 
Antonio Sanchez 14 Temmuz Cuma saat 19:00'da Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde.
 
Festival direktörü Pelin Opcin'in tanıttığı programda ilk ilgi çeken yenilik, Türkiyeli sanatçıların dünyaya tanıtılmasında rol oynayacak, showcase tarzı bir modele sahip 'ViTRin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması' bölümü. SoCar Türkiye sponsorluğunda gerçekleşecek bölümde Ceylan Ertem, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, MadenÖktemErsönmez gibi farklı tarzlara sahip sanatçılar, bir yandan festival seyircisiyle buluşurken bir yandan da yabancı müzik profesyonelleriyle bir araya gelme şansı bulacak.
 
Fatoumata Diawara ve Hindi Zahra, 17 Temmuz Pazartesi saat 21:00'de The Grand Tarabya Panorama Terrace'da birlikte sahne alacaklar.
 
Geçtiğimiz senelere göre cazın çok daha ağırlıklı olduğu programda Paco de Lucia anısına gerçekleştirilecek 'Beyond the Memory', Shye Ben Tzur'un 'Junun' projesi, bas ve saksofon ustaları Christian McBride ve Joshua Redman'ın TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile vereceği konser, yine Christian McBride ile birlikte sahne alacak, cazın yükselişteki vokallerinden Kandace Springs, duayen vokal Dee Dee Bridgewater, Afrika'nın farklı bölgelerinden iki vokal Fatoumata Diawara ve Hindi Zahra'nın birlikte sahne alacağı performans ve geçen seneki konseri gerçekleşemeyen, 'Birdman'e yaptığı müzikle tanınan caz davulcusu Antonio Sanchez'in yeni albümü 'The Meridian Suite'i seslendireceği konser dikkat çekiyor.
 
Taksim Trio iki ayrı konserde sahne alacak.
 
Bu yılın Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler ve pop ve cazın usta ismi Fatih Erkoç'a verilecek.
 
Geçtiğimiz senelerde festivali Anadolu Yakası'na taşıyan ve çok popüler olan Gece Gezmesi ve ücretsiz Parklarda Caz etkinlikleri bu yıl da devam ediyor. Parklarda Caz bu yıl yine Fenerbahçe'de gerçekleşecek.
 
Festival biletleri 3 Nisan'da Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden satışa çıkacak.
 
Tuna Ötenel.
Tuna Ötenel sürprizi
 
Pelin Opcin'in açıkladığı bir diğer haber, 26 Nisan'da Salon İKSV'de gerçekleşecek Tuna Ötenel ve Dostları ile Bir Caz Gecesi konseri. 1978 yılında 'Caz Semai' ile Türkiye'nin ilk caz plağına imza atan, 2008'de geçirdiği rahatsızlık sonrası müzikten uzak kalan, kuşağının en iyi saksofon sanatçılarından biri olarak gösterilen Ötenel'e, sahneye dönüş konserinde Emin Fındıkoğlu, Sibel Köse, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Murat Verdi, Hakan Behlil gibi dostları eşlik edecek.