Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Caz Festivali'nde yıldızlarla genç yetenekler buluşuyor

Caz Festivali'nde yıldızlarla genç yetenekler buluşuyor

Caz Festivali'nde yıldızlarla genç yetenekler buluşuyor10 Mayıs 2019 - 04:05
İstanbul Caz Festivali, 29 Haziran–18 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’un dört bir yanındaki farklı mekânlarda müzikseverlere eşsiz müzik deneyimleri sunacak.
Bu sene 27 mekânda, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 50’nin üzerinde konserle bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin yıldızları ve yeni projeleriyle buluşturacak olan İstanbul Caz Festivali, hafızalardan silinmeyecek konser deneyimlerini ziyaretçilerine sunmaya hazırlanıyor. Bu sene bir kez daha cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını Temmuz ayı boyunca İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak olan festivalde herkese hitap eden bir konser bulmak mümkün. 
 
 
Festivalde izleyiciyle buluşacak isimler arasında, dünya müziğinin en özgür ruhlu sanatçılarından biri kabul edilen Grammy ödüllü şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone; saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri kimlikleriyle çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington; ünlü basçı Michael League’in liderliğinde sofistike besteleri çığır açıcı bir emprovizasyon stiliyle birleştiren Snarky Puppy; 2016’da kendi çabalarıyla yayımladığı, bestelerinden yapımcılığına kadar her şeyi kendi üstlendiği albümü In My Room ile iki Grammy kazanan, cazın en genç ve yetenekli isimlerinden bir tanesi Jacob Collier; New Conception of Jazz ve e.s.t.’in üyeleri arasında yer alan ödüllü piyanist Bugge Wesseltoft; klavyeci Dan Berglund ve basçı Magnus Öström’den oluşan RYMDEN bulunuyor.
 
 
Füzyon caz ve post-bop esintilerini elektronik unsurlarla zenginleştiren emprovizasyonlarıyla dikkat çeken virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen de 26. İstanbul Caz Festivali’nde müzikleriyle şehrin ritmine eşlik edecek müzisyenler arasında. Kategorilere sığmayan, çığır açıcı eserleriyle çağdaş müziğin dünyaca tanınan yeteneklerinden biri olan Aydın Esen’in yanı sıra, kuşağının en yetenekli caz piyanistlerinden Shai Maestro; caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla bir araya getiren Belçikalı caz şarkıcısı, söz yazarı, besteci ve multi-enstrümantalist Mélanie de Biasio ve 35 yıl sonra aynı kadroyla yeniden bir araya gelen 1980 ve 90’ların kült grubu Mozaik de festival sahnesinde izlenebilecek sesler arasında.