Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Çamur 45'lik ile geri döndü

Çamur 45'lik ile geri döndü

Çamur 45'lik ile geri döndü10 Nisan 2017 - 05:04
Çağatay Kadı ve Murat Ak'ın kurucusu olduğu, 2006'daki ilk albümlerinin ardından dağılan grup, geçen yıl tekrar bir araya gelmesinin ardından iki şarkılık bir 45'lik yayınladı
Kült grup Çamur, uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelişini geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk 45’liği ile duyurdu. Koleksiyoncular için sınırlı sayıda basılıp numaralandırılan 45’lik, Arpej Yapım etiketiyle plak mağazalarındaki yerini aldı.
 
Çağatay Kadı ve Murat Ak’ın bir araya gelmesiyle temelleri atılan Çamur, verdiği sayısız konser ve 2006 yılında yayınlanan ilk albümü “Bu Aşkın Izdırabını...” ile tanındı. İlk albümlerinin yayınlanmasının ardından dağılan grup, Çağatay Kadı ve Murat Ak’ın müzik kariyerlerine ayrı kulvarlarda devam etmelerine rağmen uzun süre birlikte sahne almadı. Beklenmedik bir zamanda, talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden grup üyesi Ömür Kılıçaslan ve ilk albümlerinin yapımcılarından Bahadır Dikeçligil’i anmak üzere, 18 Kasım 2015 tarihinde uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıktılar. Daha sonra grup 24 Eylül 2016’da KadıköySahne’de verdiği konserle yeniden bir araya geldiğini duyurdu. 
 
Grubun basçısı Güngör Uçak’ın da yeniden katılımı ile 2016 itibariyle konser vermeye başlayan grup, bir arada olmadıkları yılları temsil eden iki şarkıyı bir 45’lik ile yayınlama kararı alarak müzik dünyasına geri döndü. Plağın A yüzündeki “Ayrılamıyoruz Meliha’yla”, Çamur’un dağılmadan önce yaptığı son şarkı. B yüzündeki “Ömrüm” ise Ömür Kılıçaslan’ın hatırasına ithafen yazılan bir ağıt niteliğinde.
 
Çamur 45’liğinde yer alan şarkılar Spotify'da dinlenebiliyor.