Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Calais mülteci kampından yükselen ritimler

Calais mülteci kampından yükselen ritimler

Calais mülteci kampından yükselen ritimler24 Ağustos 2016 - 10:08
Britanyalı çellist Vanessa Lucas-Smith'in, Fransa'nın Calais kentindeki mültecilerle birlikte kaydettiği 'The Calais Sessions', farklı etnik kökenlerden insanların söylediği şarkılardan oluşuyor
Al Jazeera'de yer alan bir habere göre, Calais mülteci kampında yaşayan mültecilerle Britanyalı çellist Vanessa Lucas-Smith'in iTunes'dan yayınladığı albüm listeleri zorluyor.
 
Iraktan bir yıl önce Calais kampına gelen Bağdat doğumlu Kasper şehrinde bombaların ortasında yaşanan hayatı, yaptığı rap müzik ve hazırladığı videolarla sosyal medyada paylaştığı için hükümet tarafından cezalandırılmakla tehdit edilmiş. Videoları Youtube'a yüklemeye başladıktan sonra birçok ölüm tehdidi alan Kasper, Bağdat'ta kalamayacağını anlayarak Calais'ye gelmiş. Al Jaazera'ye konuşan Kasper, kampa yerleştiği sırada orayı sık sık ziyaret eden müzisyen Vanessa Lucas-Smith ile karşılaştığını ve birlikte müzik yapmaya başladıklarını anlatıyor. Daha sonra Smith ile birlikte kamptaki diğer müzik yapan insanları aramaya başlayan Kasper pek çok isme ulaştıklarını ve birlikte bir albüme imza attıklarını ifade ediyor. 'The Calais Sessions' adını taşıyan albüm, Calais'de yaşayan farklı etnik kökenlerden mültecilerin söylediği şarkılardan oluşuyor.