Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bozcaada Caz Festivali’ne geri sayım

Bozcaada Caz Festivali’ne geri sayım

Bozcaada Caz Festivali’ne geri sayım17 Temmuz 2018 - 10:07
27-29 Temmuz tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek Bozcaada Caz Festivali’nde Korhan Futacı’dan Ceylan Ertem’e uzanan isimler dinleyicilerle buluşacak.
Bozcaada Caz Festivali bu sene 27-29 Temmuz tarihlerinde Ayazma Manastırı’nda ikinci kez seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Korhan Futacı’nın Ediz Hafızoğlu, Çağrı Sertel, Volkan Hürsever’in aralarında olduğu isimlerle gerçekleştireceği ‘Pavli Experiment’ dinleyicilerle buluşacak. Ayrıca bu festival için bir araya gelecek olan diğer bir ekip İmer Demirer, Mehmet İkiz, Engin Recepoğulları, Can Çankaya, Su İdil ve Tolga Bilgin’in aralarında olduğu isimleri buluşturan ‘Bozcaada Ensemble’. Bunların yanı sıra Ceylan Ertem ve Nilipek’i de dinleyicilerle buluşturacak festivalde yan etkinlikler de düzenlenecek.
 
Farklı mekanlarda etkinlikler
 
 
Bu sene Bozcaada Caz Festivali’nin müzik dışında farklı disiplinlerden oluşan yan etkinlikler programı oldukça geniş. Gastronomi, çocuk atölyeleri, beden odaklı atölyeler, tadım etkinliklerinin de bulunduğu yan etkinlikler festival boyunca katılımcıları ağırlayacak. Festivalde gerçekleşecek konserler dışında yan etkinlikleri ve atölyeleri katılımcılarla buluşturacak olan Bozcaada Caz Festivali, Pavli Bozcaada başta olmak üzere adadaki farklı mekânlarda müzikseverlerin karşısına çıkacak.
 
Festivalin ilk gününün açılışını Harun İzer DJ setiyle yapacak. Gitarist Cenk Erdoğan ve davulcu Mehmet İkiz’in ortak projesi  Lahza da festivalin ilk gününde sahne alacak. İlk günün dikkat çeken bir diğer ismi Fransız trompetçi Eric Truffaz. İkinci gününde piyanist ve besteci Ercüment Orkut sahne alacak isimler arasında yer alıyor. Ayrıca FOURinthePOCKET grubu ve Bozcaada Ensemble dinleyicilerin karşına çıkacak. Festivalin son gününde ise Emir Ersoy & Projecto Cubano’nun yanı sıra Pavli Experiment dinleyicilerle buluşacak.