Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Boğaz’dan Avishai Cohen geçti

Boğaz’dan Avishai Cohen geçti

Boğaz’dan Avishai Cohen geçti05 Temmuz 2018 - 10:07
25. İstanbul Caz Festivali önceki akşam Boğaz esintileri arasında Avishai Cohen’i ağırladı. Yaşayan en önemli kontrbasçılardan biri olarak kabul edilen Avishai Cohen, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika melodileriyle İstanbulluları büyüledi.

İHSAN DİNDAR

 

İstanbul’da caz sahnesi farklı mekânlarda müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Geçen yıl da festivale ev sahipliği yapan Sultan Park  Swissotel the Bosphorus, bu sene Avishai Cohen’i ağırladı. Dünyanın yaşayan en iyi kontrbasçılarından biri olarak kabul edilen İsrailli sanatçı, daha kalabalık bir müzisyen kadrosuyla müzikseverlerin karşısına çıktı. 
 
Tuşlu çalgılarda Shai Rachar, vokalde Karen Malka, gitarda Marc Kakon, davulda Noam David’ten oluşan toplamda beş kişiden oluşan bir müzisyen kadrosuyla sahnede yer alan Cohen alışılmış trio konsepti dışında bir projeyle müzikseverlerin karşısına çıktığı konserde en sevilen şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu. 
 
 
Son albüm çalışması 1970’in yanı sıra çok sevilen şarkılarının yer aldığı bir repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkan Cohen’in performansına İstanbullu müzikseverler de sık sık eşlik etti. Performansının sonunda yoğun alkışların ardından orkestrasıyla birlikte yeniden sahneye gelen Avishai Cohen, ‘Vamonos’, ‘Remembering’ ve ‘Blinded’ı seslendirdi.
 
Daha önce İstanbul’da pek çok konser veren Avishai Cohen, performansı sırasında sık sık Türkiye’ye ve İstanbul’a beslediği derin sevgiden bahsetti. Ailesinin İzmirli köklerini de hatırlatan Cohen, burada gördüğü misafirperverliği dünyanın başka bir yerinde asla bulamadığını ifade etti. 
 
Sırada Benjamin Clementine var
 
25. İstanbul Caz Festivali’nde bu akşam şarkılarında aşk ve melankolik temaları işleyen Benjamin Clementine var. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan konserde Mercury ödüllü Benjamin Clementine ‘At Least For Now’ ve ‘I Tell a Fly’ albümlerinden parçalarla İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak. Festivalin hafta sonu programında ise Parklarda Caz etkinliği yer alıyor. 7 Temmuz Cumartesi Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda, 8 Temmuz Pazar ise Fenerbahçe Parkı’nda yer alacak Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi ve Fenerbahçe Parkı Sahnesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Parklarda Caz etkinliklerine tüm İstanbullular davetli. Her iki gün de saat 17.00’de başlayacak etkinliklerde açılışı, Mayıs ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Genç Caz grupları yapacak. 
 
 
İstanbul Caz Festivali kapsamında 16 yıldır devam eden Genç Caz, 30 yaş altı genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl yapılan değerlendirme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan Art Blakey Tribute Band, JmH, The Kites, Nar, Pelin Güneş Quartet ve Portrait and A Dream toplulukları, Parklarda Caz kapsamında sahne alacak.
 
ihsan.dindar@milliyet.com.tr