Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bodrum Müzik Festivali programı açıklandı

Bodrum Müzik Festivali programı açıklandı

Bodrum Müzik Festivali programı açıklandı18 Haziran 2019 - 04:06
Bu yıl 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, 15. yılında yine müzik dünyasının yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Dört gün boyunca sürecek festivalde, Türkiye ve dünyadan ünlü isimler müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

2005 yılında Doğuş Grubu’nun kuruculuğuyla yola çıkan Bodrum Müzik Festivali, bugün Bodrum’un sanat rotası haline gelmesinde önemli katkıları olan bir etkinlik halini alarak öne çıkıyor. Dünyanın en önemli müzik merkezlerinde konserler veren yıldızların yanı sıra, ülkemizin birbirinden değerli isimlerini sanatseverlerle buluşturan festival, kariyerinin henüz başında olan genç yeteneklere de desteğini sürdürüyor.

 

Sanat Danışmanlığını Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali, titizlikle hazırlanan programıyla 15 yılda hatırı sayılır bir takipçi kitlesi oluşturdu. Bugün artık Bodrum Müzik Festivali dendiğinde, sanatın farklı disiplinlerini ustaca harmanlayan ve bunu özveriyle Bodrum’da bulunan sanatseverlere ulaştıran önemli bir etkinlik geliyor akla.

 

Bu yıl, 22-25 Ağustos tarihleri arasında 15.’si gerçekleştirilecek olan festivalin Açılış Konseri’nde, Fazıl Say’a; kariyer basamaklarını hızla tırmanan dikkat çekici şef Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Festivalde, İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın viyolonsel sanatçısı Pablo Ferrández’e eşlik edeceği ve Say’ın Umut Senfonisi’nin Türkiye prömiyerinin yapılacağı konser de dikkat çekiyor.

 

Bodrum Müzik Festivali dört gün boyunca, Fazıl Say, Pablo Ferrández, Ksenija Sidorova, Karsu, Elvin Hoxha Ganiyev, Vassilis Varvaresos, Sara Ferrández, Umut Sağlam, Kerem Tunçer, Orkun Pala ve Barok Bostancı’nın kurduğu Quartet Parantez, Faruk Kalaycı, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam, Zeynep Özsuca ve Mert Fırat gibi sanatçıları ağırlarken, aynı zamanda Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Finlandiya’nın olağanüstü tango yorumlarıyla ünlü armonika grubu Sväng gibi topluluklara da ev sahipliği yapacak.

 

Günbatımı Konserleri’nde ise uluslararası kariyere sahip sanatçılar, oldukça değerli işbirliklerine imza atacaklar. Bu yıl ilk kez iş birliğine gidilen Zai Bodrum’da 25 Ağustos, Pazar akşamı 20.30’da dünyaca ünlü akordeon virtüözü Ksenija Sidorova ve oyuncu Mert Fırat, tarihi derinden etkilemiş Rus edebiyatı üzerine tadı damağınızda kalacak disiplinler arası bir projede buluşacak.

 

Akşam Konserleri’nde ise her zaman olduğu gibi yine yıldız yağmuru var. Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni’nin Fazıl Say’a eşlik edeceği konserin ertesi akşamında, orkestra bu kez; İbrahim Yazıcı yönetiminde Say’ın Umut Senfonisi’nin Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştirecek. Akşam Konserleri’nde sizleri ayrıca, tangoya adanmış bir program da bekliyor: Finlandiya’nın ünlü armonika topluluğu Sväng, Ksenija Sidorova ve Olten Filarmoni ile birlikte sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Bu yıl, Akşam Konserleri’nin diğer sürpriz konuğu ise caz sahnelerinin dünyaca ünlü isimlerinden biri olan Karsu. Hollanda’nın en prestijli ödülü olan Edison Jazz sahibi Karsu’nun Olten Filarmoni ile buluşması kuşkusuz ki çok konuşulacak...

 

Günü müzikle uğurlamak isteyenler için de Bodrum Müzik Festivali olağanüstü bir atmosfer sunuyor, Gece Konserleri’nde günümüzün üretken ve çok yönlü sanatçılarına ait yaratıcı iş birlikleri sizleri bekliyor: Farklı dönem, eğilim ve tarzları özgün bir biçimde yeniden üreten Francesco Tristano, klasikten elektronik müziğe uzanan repertuvarıyla sahnede olacak. Gece Konserleri’nin ikincisi ise “Rivayet Radyosu” başlığını taşıyor. Edebiyatımızı derinden etkileyen Sabahattin Ali’nin öyküleri, besteci ve saksafon ustası Korhan Futacı’nın müzikleri ve oyuncu Mert Fırat’ın sesiyle yeniden hayat buluyor. Gece Konserleri’nin sonuncusunda, kuşağının adından en çok söz ettiren sanatçılarından saksafoncu Jess Gillam ve piyanist Zeynep Özsuca buluşuyor.

 

Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Bodrum Müzik Festivali’nin bilet gelirlerinin tamamı kuruluşundan bu yana çeşitli vakıf ve derneklere bağış olarak aktarılıyor.

 

Dört gün boyunca gün doğumundan gece yarısına dek sürecek festival, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek Sabah Konserleri, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro ve Zai Bodrum’da Günbatımı Konserleri, D-Marin Turgutreis’teki Akşam Konserleri ve The Marmara Bodrum’daki Gece Konserleri ile Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlarla tüm Bodrum’a yayılıyor.