Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Björk, Justice ve Arca Sonar Barselona'da

Björk, Justice ve Arca Sonar Barselona'da

Björk, Justice ve Arca Sonar Barselona'da22 Mayıs 2017 - 10:05 | Björk, festivalin açılışında 4 saatlik bir DJ performansı gerçekleştirecek.
Müziğin bugününü ve geleceğini sunan festival Sonar, ilk evi Barselona'da 24. kez düzenleniyor. Festivalin açılışını İzlandalı efsane Björk yapacak
SELAY SARI
 
İlki 1994 yılında gerçekleşen, dünya çapında 16 ayrı şehirde düzenlenen ve geçtiğimiz mart ayında ilk kez İstanbul'a uğrayarak 10 binin üzerinde seyirciyi çeken Sonar, evi olan Barselona'da 24. yaşına hazırlanıyor. 2016 yılında 101 ülkeden 115 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan festival, bu yıl 15-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 14 Haziran akşamı yapılacak festival açılış partisinde İzlandalı efsane müzisyen Björk, 14 Haziran - 24 Eylül arasında Barselona Çağdaş Sanat Merkezi'nde (CCCB) yer alacak 'Björk Digital' sergisiyle bağlantılı olarak 4 saatlik bir DJ setine imza atacak. 'Björk Digital', sanatçının son yıllarda çok kafa yorduğu sanal gerçeklik (VR) kavramı çevresinde dolaşıyor. Björk aynı zamanda müzik sektöründen katılımcılarla özel bir sohbet de gerçekleştirecek. Hem müzik tarzını hem de görselliğini durmaksızın yenileyen sanatçı, Sonar'ın amaçladığı her şeyin temsilcisi niteliğinde.
 
Arca'nın Jesse Kanda'nın görselleriyle gerçekleştireceği festivalin en merak edilen konserlerinden.
 
Sonar Barselona'nın gündüz ve gece iki ayrı yerde gerçekleşen 3 günlük programında, 9 sahnede 140'ın üzerinde performans izlenebilecek. Gündüz kısmının yıldızları arasında Kanye West, Björk ve FKA Twigs ile iş birlikleri sayesinde dünya çapında tanınan Venezüellalı DJ ve yapımcı Arca; elektronik hip hop'ın başarılı ismi Nosaj Thing, Kendrick Lamar'ın başyapıtı 'To Pimp a Butterfly'a katkıda bulunan Thundercat, yeni albümünü festivalde ilk kez çalacak Liverpoollu trip hop yapımcısı Forest Swords ve hip hop ile R&B'nin bu yıl öne çıkan üç kadını, DAWN, Nadia Rose ve Princess Nokia yer alıyor.
 
Fransız ikili Justice, 17 Haziran Cumartesi gecesi festivalcilere yeni albümleri 'Woman'ı çalacak.
 
Sonar'ın gece kısmı ise 'D.A.N.C.E.' ile adlarını duyurmuş Fransız ikili Justice, henüz 20 yaşındayken çıkardığı 'Mi Mujer' ile dünya radyolarını sallayan DJ Nicolas Jaar, elektronik müziğin zirvesine oynayan Alman topluluk Moderat, 10 yıl sonra ilk kez albüm çıkaran Amerikan hip hop efsanesi De La Soul, festivalin gediklisi DJler Eric Prydz, Tiga, Nina Kraviz, The Black Madonna ve Cashmere Cat'in aralarında bulunduğu isimleri ağırlayacak.
 
Sonar +D'de 180 konuşmacı
 
Bu yıl 5. kez gerçekleşecek Yaratıcı Teknolojiler Konferansı Sonar+D ise 100 etkinlik, 180 konuşmacı ve 60 ülkeden 5 bin katılımcıyla müzik ve performans dünyasının geleceğini masaya yatıracak.