Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » BİFO ile Romantizmden Sonsuzluğa

BİFO ile Romantizmden Sonsuzluğa

BİFO ile Romantizmden Sonsuzluğa19 Nisan 2019 - 01:04
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 25 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te, müzikte romantik döneme damgasını vurmuş iki büyük usta, Bruckner ve Brahms’ın yapıtlarını seslendirecek. Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO’nun vereceği konsere dünya müzik sahnesinden pek çok isim konuk olacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 25 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te vereceği konserde dünya müzik sahnesinden önemli isimleri konuk edecek.

 

Gecede BİFO’nun konukları; koro dünyasının efsane topluluklarından biri olan Alois Glassner yönetimindeki Salzburg Bach Korosu ile koral müziğin yıldız solistlerinden İsveçli soprano Miah Persson, Macar mezzosoprano Dorottya Láng, geçtiğimiz sezon Paris Operası, Berlin Operası, Royal Opera House Londra gibi sahnelerde ayakta alkışlanmış olan Rame Lahaj ve Prag Operası’nın dünyaya kazandırdığı, halen Viyana Operası solistlerinden biri olarak ilgiyle izlenen basbariton Adam Plachetka olacak.

 

Konserde; müzikte romantik dönemde yaşamış ve yalnızca başyapıtlarıyla değil aralarındaki rekabet ile de hafızalardan hiç silinmeyen iki büyük usta Bruckner ve Brahms’ın sonsuzluğa uzanan yapıtları, Te Duem ve Alamn Requiem’i seslendirilecek.

 

25 Nisan Perşembe akşamı 20.00’de başlayacak konser öncesinde, 19.00-19.40 saatleri arasında ise İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’in Dolmabahçe Salonu’nda, gazeteci ve klasik müzik yazarı Serhan Bali ile konser üzerine bir söyleşi yapılacak.

 

PROGRAM

ROMANTİZMDEN SONSUZLUĞA

25 NİSAN 2019 PER. 20.00

İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR ICEC

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

SASCHA GOETZEL şef
SALZBURG BACH KOROSU

ALOIS GLASSNER koro şefi

 

MIAH PERSSON soprano
DOROTTYA LÁNG mezzosoprano
RAME LAHAJ tenor
ADAM PLACHETKA basbariton

 

SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi 
19.00-19.40 DOLMABAHÇE SALONU

 

BRUCKNER Te Deum, Do Majör, WAB 45
BRAHMS Bir Alman Requiem’i, Op. 45