Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » BİFO'dan Gürer Aykal 20. Yıl Konseri

BİFO'dan Gürer Aykal 20. Yıl Konseri

BİFO'dan Gürer Aykal 20. Yıl Konseri08 Mart 2019 - 02:03 | Fotoğraf: Özge Balkan
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Onursal Şefi Gürer Aykal ile birlikteliğinin 20. yılı için özel bir konser verecek. Aykal’ın şefliğindeki BİFO, konserde piyanist Denis Kozhukhin’e eşlik edecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Onursal Şefi Gürer Aykal ile birlikteliğinin 20. yılını özel bir konserle kutlayacak. Konserde gerek BİFO’nun gerekse Borusan Quartet’in yapıtlarını yakından izlediği ve seslendirdiği çağdaş besteci Mahir Cetiz’in Nehirin Düşleri ve Gustav Holst’un Gezegenler Süiti yapıtı seslendirilecek. Gecenin solisti ise piyano repertuvarının altın parçalarından biri olan Edvard Grieg’in Konçertosu seslendirilirken sahnede olacak Denis Kozhukhin olacak. Ayrıca konserin ikinci yarısında, Masis Aram Gözbek’in yönetiminde, Dünya Şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu bünyesindeki MAGMA Filarmoni Korosu müzikseverlere keyifli dakikalar yaşatacak ve Holst’un Gezegenler Süiti eşliğinde, Houston Senfoni tarafından sipariş edilen, Duncan Copp’un yapımcılığını üstlendiği, An HD Odyssey de video gösterimi olarak programda yer alacak.

 

Müzik yazarlarının “günümüzün oldukça kalabalık piyano virtüözleri dünyasında son derece özel bir yere sahip” olduğunu onayladığı Kozhukhin, geçtiğimiz sezon Chicago, San Fransisco, Toronto, Stockholm, Viyana ve daha pek çok önemli müzik merkezinde Barenboim, Wilerstein, Petrenko, Krivine, Orozco-Estrada gibi önemli şeflerle konserler vermişti.

 

BİFO’nun Onursal Şefi Gürer Aykal, 1999’da kurucu şefi olduğu BİFO’nun sürekli şefliği ve genel müzik yönetmenliğini 2008 Eylül’üne kadar sürdürmüştü.

 

Konser öncesinde, 19.00-19.40 saatleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’in Dolmabahçe Salonu’nda, gazeteci ve klasik müzik yazarı Serhan Bali ile konser üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

 

PROGRAM

 

GÜRER AYKAL 20. YIL KONSERİ

14 MART 2019 PER 20.00

İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR ICEC

 

GÜRER AYKAL şef
DENIS KOZHUKHIN piyano

MAGMA FİLARMONİ KOROSU
MASİS ARAM GÖZBEK koro şefi

 

SERHAN BALİ ile konser öncesi söyleşi 
19.00-19.40 DOLMABAHÇE SALONU

 

CETİZ Nehirin Düşleri
GRIEG Piyano Konçertosu, La minör, Op. 16
HOLST Gezegenler Orkestra Süiti, Op. 32

 

VİDEO GÖSTERİMİ The Planets: An HD Odyssey (2010)

Etiketler: Bifo  gürer aykal