Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bezirhane'de Ocak ayı konserleri

Bezirhane'de Ocak ayı konserleri

Bezirhane'de Ocak ayı konserleri 11 Ocak 2019 - 08:01
Türkiye’nin en özel konser mekânlarından biri haline gelen antik Bezirhane, Ocak boyunca birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacak.

Dünya çapında aldığı ödüllerle Türkiye’nin ve Kapadokya’nın adını pek çok kez ‘küresel en iyiler’ arasına yazdıran argos in Cappadocia, Argos Kültür Sanat ile gerçekleştirdiği Bezirhane etkinlikleri çerçevesinde sanata desteğini sürdürüyor.

 

Olağanüstü doğal akustiği ve iki dev kubbesiyle Türkiye’nin en özel etkinlik salonlarından biri haline gelen tarihi Bezirhane’de 12 Ocak Cumartesi akşamı Ceren Gündoğdu Trio, bir kez daha Kapadokya seyircisiyle buluşacak. Türkiye’nin başarılı tiyatro ve ses sanatçılarından Gündoğdu, müzikallerden türkülere, yerli ve yabancı pop tınılarından caza uzanan repertuarıyla bir kış gecesinde antik manastırı şarkıları ile ısıtacak.

 

Bezirhane, 19 Ocak Cumartesi akşamı yurtdışındaki önemli başarılarının ardında İstanbul’da neredeyse bütün salonlarda konser veren Semplice Quartet’i ağırlıyacak. Kemanda Murat Anıl Erginol ve Yaren Budak, viyolada Pınar Dinçer ve viyolonselde Burak Ayrancı’nın yer aldığı Semplice Quartet oda müziği dörtlüsü, klasik müziğin temel taşlarından birini oluşturmuş olan Johann Sebastian Bach’in odağında söyleşili bir konserle seyircisini bambaşka bir dünyaya götürecek.

 

Anadolu türkülerini doğaçlamalarla bambaşka bir deneyime dönüştürerek dinleyicisine aktaran İstanbul’dan grubu, ayın son cumartesi gecesinde antik manastırın konuğu olacak. Üç yetenekli müzisyenden, Ayça Daştan, Asena Akan ve Nihal Saruhanlı’dan oluşan grup, 26 Ocak’ta türkülerin hikâyelerinden yola çıkarak oluşturdukları repertuarla Bezirhane dinleyicisiyle buluşacak.

Etiketler: Bezirhane  Kapadokya  konser