Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Barışın minik müzisyenleri Atina'da

Barışın minik müzisyenleri Atina'da

Barışın minik müzisyenleri Atina'da01 Ağustos 2017 - 03:08
Barış İçin Müzik Vakfı'nın 19 öğrencisi, bu yıl Atina'da gerçekleşen Sistema Europe Orkestralar Kampı'na katıldı. Bu akşam final konserinde küçük müzisyenler Odeon of Herodes Atticus Amfi Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak
Barış İçin Müzik Vakfı, 19 öğrencisiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Sistema Europe Gençlik Orkestrası Kampı’na katıldı. El Sistema Yunanistan ev sahipliğinde Atina’da gerçekleştirilen Sistema Europe Orkestralar Kampı yarına kadar devam edecek. Sistema Europe Orkestralar Kampı ’na Barış için Müzik, 19 müzisyen, 2 eğitmen, 2 şaperon ve 2 orkestra şefi  olmak üzere toplam 25 kişilik bir ekiple katıldı. Bu akşam gerçekleştirilecek final konserinde 15 ülkeden 250 çocuk Odeon of Herodes Atticus Amfi Tiyatrosu’nda aynı sahneyi paylaşacak.
 
Barış için Müzik Vakfı, İstanbul Edirnekapı’da kurulduğu 2005 yılından bu yana, 7-20 yaş arasındaki imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi olanağı sağlamaya devam ediyor. 12 yıldır devam eden özverili çalışmalarıyla 6.000’den fazla çocuğun müzikle buluşmasını Barış için Müzik Vakfı barışın sesini yine müzik aracılığıyla duyurmaya çalışıyor.
 
1975 yılında Venezuela’da, ekonomist ve müzisyen José Antonio Abreu tarafından başlatılan El Sistema, çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunan başarılı bir dönüşüm hareketi olarak kırk iki yıl içerisinde tüm dünyaya yayıldı. 2012 yılında, El Sistema hareketinin uluslararası düzeyde geliştirilmesi, paylaşılması ve uygulanması ilkesiyle Sistema Europe oluşumu kuruldu ve Barış için Müzik bu oluşumun beş kurucu üyesinden biri olarak görev aldı.
 
2013 yılında Barış için Müzik öğrencileri, İKSV Lale Kart Programı’nın desteğiyle, Avusturya, Viyana’da düzenlenen Sistema Europe Gençlik Orkestrası Yaz Kampı’na katıldı. İkinci orkestra kampı, Barış için Müzik ev sahipliğinde, 2014 Ağustos ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde İKSV işbirliğiyle gerçekleştirildi. Bu kampta 8 farklı ülkeden gelen yaklaşık 200 çocuk her gün atölye çalışmaları ve orkestra provalarına katıldı. Orkestra kampının üçüncü ise El Sistema İtalya’nın ev sahipliğinde Milano’da gerçekleşti. Kampın final konseri dünyaca ünlü La Scala Operası’nda gerçekleşti.