Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Barış İçin Müzik Vakfı'ndan köy orkestrası

Barış İçin Müzik Vakfı'ndan köy orkestrası

Barış İçin Müzik Vakfı'ndan köy orkestrası08 Temmuz 2016 - 10:07
Mehmet Selim ve Yeliz Baki'nin 11 yıl önce kurduğu Barış İçin Müzik Vakfı, Seferihisar'ın Turgutlu köyünde tamamen çocuklardan oluşan bir orkestra kurdu
İmkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına büyük özverilerle müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik Vakfı, şimdi de Seferihisar'ın Turgutlu köyünde, tamamen çocuklardan oluşan bir köy orkestrası kurdu. 18 Haziran'da Turgutlu'da yaşayan bütün çocukların katılımıyla başlayan Turgut Köyü Yaylı Orkestrası'nın eğitimlerini İstanbul'daki Barış İçin Müzik Vakfı'nda yetişen genç müzisyenler ve eğitimciler veriyor. 
Enstrümanları tamamen gönüllüler tarafından alınan orkestranın nota sehpaları da İzmirli gönüllüler tarafından el emeği ile yapıldı. Köy okulunda müzik eğitimi alan çocuklar, ilk haftanın sonunda da köy meydanında ve köy kahvesinde ilk konserini verdi. Barış İçin Müzik Vakfı'nın kurucularından Yeliz Baki, çocukların ilk konseriyle ilgili şunları söyledi: "Küçük bir konser sanılsa da öyle bir orkestra düzeni, birlikte hareket etme, coşku ve gurur hali vardı ki, konser herkesin gözünde devleşti. Çocuklarını izleyen aileler, anneler, dedeler, nineler şaşkınlık içindeydi ve sonuçtan dolayı büyük bir heyecana kapıldı. Hele bir de, hem liderlik eden hem de yeni öğrenen çocuklarımız 'başardık' duygusunun parıltılarına şahit olsaydınız..."