Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Barış İçin Müzik Türkiye’ye yayılıyor

Barış İçin Müzik Türkiye’ye yayılıyor

Barış İçin Müzik Türkiye’ye yayılıyor24 Mart 2017 - 12:03
Barış İçin Müzik, Venezüella'daki öncü programın ismini taşıyan El Sistema Türkiye projesiyle ilk olarak İzmir, Bursa Nilüfer ve İstanbul Adalar'a yayılacak
Mehmet Selim Baki ve Dr.Yeliz Baki tarafından imkânları sınırlı çocuklara müzik eğitimi vermek amacıyla kurulan Barış için Müzik Vakfı, çalışmalarını sürdürdüğü Edirnekapı’da 12 yılda 6 binin üzerinde çocuk ve gence ücretsiz müzik eğitimi olanağı sağladı. Konseptin öncüsü, Venezüella'da yürürlükte olan El Sistema ile bağlarını hiç koparmayan Barış İçin Müzik Vakfı, şimdi tüm Türkiye'ye yayılacak bir projeye imza atıyor: El Sistema Türkiye.
 
El Sitem Türkiye'nin ilk orkestraları ise şöyle sıralanıyor: Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Naldöken'de Cevdet İnci Vakfı’nın destekleriyle devam eden Barış için Müzik İnci Vakfı Orkestrası, İzmir Seferihisar’ın Turgut Köyü’nde, çevre köylerden gençlerin de katılımıyla oluşturulan 50 kişilik Barış İçin Müzik Turgut Köy Orkestrası ve Büyükada’da Adalar Kent Konseyi’nin işbirliğiyle, 2016 Kasım ayında enstrüman teslim seremonisiyle başlatılan Barış için Müzik Adalar. 
Barış İçin Müzik Vakfı Orkestraları, 45. İstanbul Müzik Festivali’nin yanı sıra Zorlu PSM Ana Sahne, Pera Müzesi, Albert Long Hall gibi mekânlarda konserler verecek. 26 Kasım’da ise Barış İçin Müzik El Sistema Türkiye’nin tüm orkestraları Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek yıl sonu konserinde bir araya gelecek.