Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Balkan Wedding Party Babylon'da

Balkan Wedding Party Babylon'da

Balkan Wedding Party Babylon'da11 Aralık 2018 - 03:12
Babylon’un programında bu hafta 12 Aralık Çarşamba The Ringo Jets lansman konseri, 13 Aralık Perşembe Vega, 14 Aralık Cuma Balkan Wedding Party by Kolektif İstanbul bulunuyor.

The Ringo Jets, yeni albümleri “Open Sesame”nin ilk konseri için 12 Aralık Çarşamba günü Babylon’un konuğu oluyor. 2012’de İstanbul’da kurulan The Ringo Jets, eksiksiz rock’n roll sound’larıyla kendi nesillerinin ruh haline tercüman olmaya devam ediyor. Hızlı çıkışlarıyla Primavera Sound, Transmusicales gibi büyük sahnelerde yer alan üçlü; 2014’te kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini Tantana Records etiketiyle yayımladı. 

 

Türkiye rock müzik sahnesinin kült isimlerinden Vega, 13 Aralık Perşembe akşamı müzikseverlerle Babylon’da buluşuyor. Deniz Özbey ve Tuğrul Akyüz’den oluşan elektro-pop ve elektro-rock grubu Vega, “Tamam Sustum”, “Tatlı Sert” ve “Hafif Müzik” albümleriyle 22 yıllık müzik hayatlarında kült mertebesine yerleşti. Grup, verdiği 12 senelik aradan sonra geçtiğimiz yıl “Delinin Yıldızı” albümüyle dinleyicileriyle yeniden buluştu. Albüm iTunes en çok satan albümler listesinde bir numaraya kadar yükselen albümünde yer alan yeni parçaların yanı sıra, geçmişten sevilen şarkılarını da Babylon’da seslendirecek.

 

Kolektif İstanbul'un eğlenceli akustik enstrümanlarının Genjah'ın elektronik ritimleriyle bir araya geldiği “Balkan Wedding Party”, 14 Aralık Cuma akşamı konuğumuz oluyor! Müzikseverler; punk, caz ve elektronik seslere bulanmış progresif düğün müzikleri eşliğinde dans pistinde buluşacak. 2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayınlayan Kolektif İstanbul; caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanladı.