Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Babylon Mayıs programı açıklandı

Babylon Mayıs programı açıklandı

Babylon Mayıs programı açıklandı13 Nisan 2018 - 12:04
Babylon’da Mayıs ayında BaBa Zula, Mehmet Erdem, Tropicalia Night: Chancha Via Circuito / Klik & Frik, Kalben, Ah Kosmos gibi isimlere ev sahipliği yapacak.

Modern müzik tarihinin kendine has ekiplerinden BaBa ZuLa, 2 Mayıs Çarşamba gecesi Babylon'a konuk oluyor. Yirmi yıllık müzikal yolculuğunu anlattığı yeni albümü “XX”i, Ocak 2017’de tüm dünyada eş zamanlı yayımlayan grup, The Guardian ve Record Collector’ın aralarında bulunduğu pek çok prestijli yayından övgüler topladı. “World Music Charts Europe”un Şubat ayı listesinde de ilk sıralara yükselen “XX” Mad Professor, Dr. Das, Sly & Robie ve Dirtmusic gibi isimlerin yer aldığı bir dub düzenlemesi de içeriyor.

 

Güney Amerika’ya özgü tropikal ritimleri elektronik müzikle buluşturan Chancha Via Circuito ve Klik & Frik, 4 Mayıs Cuma gecesi Tropicalia Night için bir araya geliyor. Pedro Canale’nin farklı türleri etkileşime geçirmesi sonucu ortaya çıkan bir proje olan Chancha Via Circuito, Latin Amerika’ya özgü akustik sesleri, minimal elektronik ritimlerle bir araya getiriyor. Canale, 2005’ten bu yana yayımladığı albüm ve teklilerle türünün ve jenerasyonunun öncüleri arasında gösteriliyor.
Chancha Via Circuito önce Babylon’da Arjantinli ikili Rafa Caivano ve Lisandro Sona’nın, Frikstailers olarak da tanınan yeni projesi Klik & Frik müzikseverlerle buluşuyor. Klik & Frik, Güney Amerika’nın kadim ritimlerini synthesizer ve groovebox’larla harmanlayarak, kökler ve gelecek arasında bağ kuruyor. Nicola Cruz, Chancha Via Circuito gibi türünün önemli isimleriyle ortak çalışmaları yer alan Klik & Frik, ilk albümleri Telepat’ı 2017’de yayımladı.


Yerli bağımsız müzik sahnesinin köklü gruplarından Kim Ki O, farklı hislere açılan melodileri ve yüksek enerjili performansıyla Ah! Kosmos ve sahil kasabalarından, kayıp fotoğraflardan, kaybolmamış dostlardan bahseden şarkılarıyla Kalben, 9 Mayıs Çarşamba akşamı Değişim Müzikle Başlar gecesinde Babylon'da sahnede olacak. Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Değişim Müzik ile Başlar etkinliği ile müzikseverleri müziğin birleştiriciliğiyle şiddete karşı bir araya gelmeye ve değişimi başlatmaya çağırıyor. Gecenin tüm bilet geliri Şiddetsizlik Merkezi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'ne gidecek.

 

Başarılı İngiliz müzisyen ve söz yazarı Jake Bugg, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 11 Mayıs Cuma ve 12 Mayıs Cumartesi Babylon’a konuk oluyor. Two Fingers, Lightning Bolt, Broken gibi şarkılarla İngiltere ve Avrupa listelerinin üst sıralarında yer alan Jake Bugg kendi adını taşıyan ilk albümüyle tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Shangri La ve On My One albümlerinin ardından 2017 tarihli Hearts That Strain’i yayımlayan genç müzisyen, jenerasyonunun en yetenekli ve üretken isimleri arasında gösteriliyor. Başta NME olmak üzere otoritelerin övgüyle bahsettiği Jake Bugg Türkiye’de ilk kez Babylon sahnesine konuk oluyor.