Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Babylon'da bu hafta

Babylon'da bu hafta

Babylon'da bu hafta25 Eylül 2019 - 04:09
“Şimdi. Burada. Beraber.” mesajıyla sezona kapılarını açan Babylon’da bu hafta; özgün sound’larıyla Brooklyn Funk Essentials, yerli sahnenin psikedelik isimleri Elektro Hafız ve kozmonotosman ve Radyo Eksen Dj’leri Babylon'da.

Brooklyn Funk Essentials "In The BuzzBag" feat Hüsnü Şenlendirici – 26 Eylül Perşembe

Babylon 20. Yıl konserlerikapsamında sahne alacak olan, soul, hip-hop, spoken word, caz ve funk’ı özgün sound’larında bir araya getiren Brooklyn Funk Essentials, uzun bir aradan sonra İstanbul’a geri dönüyor. Gruba sahnede, Türkiye’de Roman müziği geleneğinin çağdaş temsilcisi, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici eşlik edecek.

 

Brookyln Funk Essentials konserde Laço Tayfa ile kaydettiği albümleri “In The BuzzBag”den parçalara yer verecek. 1998 yılında Doublemoon Records etiketiyle yayımlanan ve Grammy’e aday gösterilen albüm; Brooklyn Funk Essentials’ın, özgün tarzını, kompleks Türk ritimleri ve enstrümantasyonuyla bir araya getiriyor. Albümden, aralarında “İstanbul Twilight”ın da bulunduğu 4 parça; Fatih Akın’ın “Temmuz’da/ Im Juli” filminde de yer almıştı.

 

Turkish Psychedelia Night: Elektro Hafız & kozmonotosman – 27 Eylül Cuma

Yerli sahnenin psikedelik isimlerinin yer aldığı “Turkish Psychedelia Night” serisi kapsamında; Anadolu’ya ait melodilerden beslenerek oluşturduğu psikedelik sound’uyla Elektro Hafız ve Anadolu-pop parçalarına yaptığı remix’lerden oluşan disko folk setiyle kozmonotosman var.

 

Radyo Eksen Partisi– 28 Eylül Cumartesi

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri, Gülşah Güray, Güven Yıldız ve Gülşah Turgut, 28 Eylül Cumartesi gecesi Babylon’da Radyo Eksen Partisi için setin başına geçiyor.

Radyo Eksen DJ’leri indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutmayı garanti ediyor.