Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Baba Zula'dan yeni EP

Baba Zula'dan yeni EP

Baba Zula'dan yeni EP28 Mayıs 2019 - 10:05
Baba Zula, her zamankinden çok daha deneysel 3 şarkıdan oluşan Kızıl Gözlüm EP'sini tüm dünyada yayınladı. Grup, aynı zamanda 19 Haziran'da Zorlu PSM'de gerçekleşecek Franz Ferdinand konserinin de açılış grubu olarak sahneye çıkacak.
Tüm dünyada Glitterbeat Records etiketiyle yayınlanan Kızıl Gözlüm, grubun  Eylül ayında yayınlamayı planladığı yeni stüdyo albümü 'Derin Derin'in de müjdecisi.... EP'ye adını veren Kızıl Gözlüm, grubun kurucusu Murat Ertel  prodüktörlüğünde kaydedildi. Hüseyni makamının synth davulları ile senkronize edildiği psychedelic kentsel folklorun sesi olan şarkı oldukça dikkat çekici. Parça, grubun diğer kurucusu Levent Akman'ın elektronik altyapılar, bendir ve kaşık,  Periklis Tsoukalas’ın elektrik ud performanslarını ve Ümit Adakale'nin asma davul ve barbukalarını da içeriyor. Mini albümdeki diğer şarkı Kervan Yolda, grubun Eylül ayında yayınlanacak yeni albümünde de yer alıyor. Parçanın 2 farklı remix'i bulunuyor. 
 
 
EP'nin kapağı, Esma ve Murat Ertel tarafından tasarlandı ve uluslararası bir grafik sanatçısı olan Murat Ertel'in  babası Mengü Ertel'in eserlerinden oluşturuldu.