Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Avi Avital Bodrum'a geliyor

Avi Avital Bodrum'a geliyor

Avi Avital Bodrum'a geliyor25 Temmuz 2018 - 11:07
Christina Pluhar ve topluluğu L’Arpeggiata, 6 Ağustos Pazartesi günü D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde ECHO ödüllü Avi Avital ile birlikte müzikseverleri İtalya, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Makedonya ezgileriyle müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali’nde Christina Pluhar ve topluluğu L’Arpeggiata, dinleyicileri müzikal bir yolculuğa çıkaracak. İstanbul da dahil olmak üzere daha önce dünyanın birçok şehrinde verdikleri konserlerde yeni sesleri dinleyicilerle buluşturan Christina Pluhar ve topluluğu L’Arpeggiata 14. Bodrum Müzik Festival’inde rotasını Akdeniz’in geleneksel şarkılarına çeviriyorlar. Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali kapsamında 6 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek konserde Akdeniz’in geleneksel şarkılarını müzikseverlerle buluşturacak olan toplulukta, farklı müzik geçmişlerine sahip, alanlarında uzman sanatçılar yer alıyor.

 

“Akdeniz” gibi, Pluhar’ın imza attığı her proje, farklı çalgıların oluşturduğu doku zenginliği ve geleneksel müzikten ilham alan söylemiyle de dikkat çekiyor. L’Arpeggiata’ya sahnede, Vincenzo Capezzuto ve Céline Scheen sesleriyle, Anna Dego ise teatral dansıyla eşlik edecek. Konserin özel konuğu ise, 2015’te Deutsche Grammophon’dan yayımlanan Vivaldi albümüyle ECHO Klassik ödülünün sahibi, muhteşem tekniği ve sahne karizmasıyla büyüleyici ve Grammy ödüllerine aday gösterilen ilk mandolin virtüözü Avi Avital olacak.

 

Kendisi için 15’i konçerto olmak üzere 90’dan fazla beste yazılan Avi Avital,2014 tarihli Between Worlds adlı albümünde diğer enstrümanlar için yazılmış eserleri, düzenlemeler de dahil olmak üzere kaydetti. Avital, mandolini her zaman merkezinde tutan konserlerinde maceracı ruhuyla birlikte seyircisiyle samimi bir ilişki geliştirmiş bir sanatçı olarak tanımlanıyor.