Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Arkas Trio ENKA Kültür Sanat'ta

Arkas Trio ENKA Kültür Sanat'ta

Arkas Trio ENKA Kültür Sanat'ta16 Kasım 2018 - 09:11
ENKA Kültür Sanat sahnesi 21 Kasım’da, Türkiye’nin ilk kurumsal triosu Arkas Trio ekibini ağırlayacak. Topluluk konserde, müzik tarihinde iz bırakmış bestelerden oluşan bir repertuvarı yorumlayacak.

ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmalarının yeni konuğu Arkas Trio, 21 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.30’da sahne alacak. Sayısız ödüle sahip keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar ile Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda birincilikle onurlandırılan Alman çellist Gustav Rivinius’tan oluşan topluluk, iddialı bir performansa imza atacak. 

 

Şehir festivallerinde verdiği konserlerin yanı sıra, İstanbul Devlet Senfoni, Bilkent Senfoni, İzmir Devlet Senfoni ve Bursa Bölge Devlet Senfoni gibi orkestralar ile aynı sahneyi paylaşarak yankı uyandıran Arkas Trio,  konserde, müzik tarihinde derin izler bırakmış önemli eserleri kendi usta yorumuyla bu kez ENKA dinleyicisi için seslendirecek. 

 

Kurulduğu yıldan itibaren birçok eserin Türkiye prömiyerini gerçekleştirmesiyle bilinen Arkas Trio’nun bu performansları arasında, Ankara’da Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seslendirdiği Martinu Üçlü Konçerto ve İzmir’de yorumladığı Fazıl Say’ın “Space Jump” adlı triosu yer alıyor.